¨

Simone nummer tre

Foto: TV ØST

Simone Egeriis var bookmakernes favorit, men hun måtte nøjes med en tredjeplads ved melodi grand prix.

Simone Egeriis måtte for anden gang nøjes med en andenplads ved melodi grand prix.

 

Den unge Slagelse-sangerinde var tårnhøj favorit ved lørdagens melodi grand prix i Boxen i Herning. Hun gik også videre fra den indledende runde til den afgørende finale.  Her var Simone Egeriis og sangen  "Stay Awake" oppe imod Mohamed Ali med  "Unbreakable" og Emmelie de Forest med  "Only Teardrops, da feltet blev skåret ned fra 10 sange til tre.

Men i finalen blev hun slået af både Mohamed Ali og vinderen, Emmelie de Forest, der skal repræsentere Danmark ved Eurovision i Malmø til maj.

 

Chokeret vinder
Da juryen og seernes stemmer var talt sammen, var det nemlig Emmelie de Forest og sangen "Only Teardrops" der havde fået flest point, og dermed vandt konkurrencen.

 - Jeg er så chokeret og lykkelig, sagde den unge sangerinde fra scenen.

 - Jeg havde aldrig forventet det her, sagde hun med grødet stemme, før hun måtte synge sin vindersang igen for det hujende publikum.

 

Juryen, der bestod af Lis Sørensen, Jørgen de Mylius, Kato, Maria Lucia og Cutfather, satte 11 stemmer på både Mohamed Ali og Emmelie de Forest, mens Simone Egeriis fik otte.

 

Juryen, der havde hver deres point at give ud af, var ikke helt enige om hvilken sang, der var den bedste, men Cutfather, Jørgen de Mylius og Lis Sørensen gav "Only Teardrops" deres toppoint, mens Kato og Maria Lucia begge så Mohamed Ali som sejrsherre.

 

Da seernes stemmer var regnet sammen, fik Simone Egeriis syv point, mens seerne altså kårede den endelige vinder, da de gav hele 15 point til Emmelie de Forest.

 

Sang skrevet af veteran
Sangen "Only Teardrops" er blandt andet skrevet af melodi grand prix-veteranen Lise Cabble, der har leveret hele 12 sange til den danske sangkonkurrence siden 1995. Bag sangen står også den tidligere X Factor-deltager Julia Fabrin, der blev kendt med gruppen The Fireflies.

 

Finalen i Eurovision, som Danmark skal forsøge at sikre sig en plads i, finder sted den 18. maj.

 

      /ritzau/TV2 ØST

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App