Sigtet i 21 sager: Lurede på kvinder der sov og badede

Igen og igen opsøgte en mand fra Slagelse kvinder, mens de blandt andet sov og badede. Nu er han fængslet.

En 30-årig mand i hættetrøje og shorts blev tirsdag efter middag ført ind i retssalen ved Retten i Næstved. Han fremstod utilpas og stresset - og der der en naturlig forklaring på. Manden er nemlig sigtet for intet mindre end 21 tilfælde af blufærdighedskrænkelser eller forsøg på det mod kvinder i Slagelse. 

Episoderne er ifølge anklagemyndigheden alle sket i Slagelse by - især i den vestlige del af byen -  fra maj 2022 og indtil lørdag den 20. maj i år.

quote Retten nu har sendt et klart signal - også til den 30-årige sigtede selv - om at den adfærd er uacceptabel

Cecilie Pinnerup, anklagerfuldmægtig

Manden har selv bopæl i Slagelse, og i flere tilfælde er der tale om de samme hjem, som manden har opsøgt igen og igen.

Løsladt og anholdt igen

Manden blev i første omgang anholdt tirsdag for en uge siden. Allerede dagen efter blev han dog løsladt, hvilket skabte utryghed blandt flere kvinder i byen. På den baggrund har TV2 ØST lørdag, søndag og mandag forgæves forsøgt at få politiet til at svare på en række spørgsmål om sagen. 

Tirsdag er anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dog godt tilfredse med sagens udfald.

- Vi ved, at det kan opleves utrygt i lokalområdet, når en person gentagne gange begår den type overgreb. Derfor er det også en indsats, som er blevet prioriteret af politiet i Slagelse, og jeg er tilfreds med, at retten nu har sendt et klart signal - også til den 30-årige sigtede selv - om at den adfærd er uacceptabel, siger anklagerfuldmægtig Cecilie Pinnerup i en pressemeddelelse.

Flere af episoderne er sket i de nybyggede områder i den vestlige del af Slagelse by.
Flere af episoderne er sket i de nybyggede områder i den vestlige del af Slagelse by. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Den 30-årige er nu varetægtsfængslet frem til den 7. juni, oplyser Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Klatrede op ad mur og kiggede ind

Typisk er blufærdighedskrænkelserne sket ved, at manden har sneget sig hen til boliger for at kigge ind ad vinduerne. Senest eksempel skete ifølge politiet lørdag den 20. maj, hvor han klatrede op ad en mur for at belure en person gennem et vindue.

I et andet tilfælde var en person i bad, da manden pressede sit ansigt mod en rude for bedre at kunne se. Kort efter stak han en telefon med en lysende lygte gennem vinduet - muligvis imens telefonen optog.

I andre tilfælde har manden ifølge anklagemyndigheden kravlet op af stiger for at kigge ind ad vinduer.

Manden nægter sig skyldig i sigtelserne, oplyser anklagerfuldmægtig Cecilie Pinnerup i en pressemeddelelse.