Sigtet for eksplosionsbrand undgår varetægtsfængsel

Politiet har anholdt en 31-årig mand, der er sigtet for at stå bag eksplosionsbrand på parkeringsplads i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har sigtet en 31-årig mand fra Korsør-området for at stå bag en eksplosion i en bil i Korsør den 30. juni.

Efter at have efterforsket sagen og identificeret den mistænkte valgte politiet mandag at anholde manden. Ofte vil anholdelser i den type sager blive efterfulgt af et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Vi har ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, fortæller vicepolitikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse.

Erkender at stå bag ildspåsættelse

Manden har erkendt, at han stod bag den eksplosionsagtige brand, som ramte en bil på parkeringspladsen i Grevsensgade i Korsør om aftenen søndag den 30. juni.

Angiveligt troede manden, at bilen tilhørte en anden mand, som han var uvenner med, og motivet til brandstiftelsen bundede i deres uoverensstemmelser.

Bilen tilhørte dog en helt tredje mand, en 42-årig mand fra Fuglebjerg.

- Ejeren er tilsyneladende et tilfældigt offer, fortæller Kurt G. Nielsen til Ritzau.

Sigtet efter alvorlig paragraf

Den 31-årige mand bliver sigtet efter straffelovens paragraf 181 om forsætlig brandstiftelse. Over for politiet har han forklaret, at han antændte branden med benzin.

- Han har knust en siderude på bilen og hældt benzinen ind. Men han følte, at han blev iagttaget fra en anden bil, og derfor gik han væk, inden han vendte tilbage for at antænde benzinen, fortæller Kurt G. Nielsen.

Endte i eksplosion

Ventetiden gjorde, at branden blev så voldsom, som det var tilfældet. På grund af varmen havde benzinen nemlig udviklet dampe, som fyldte bilen, og da de blev antændt, udløste det en eksplosion.

- Det er forklaringen på, at nogle måske har troet, at der blev anvendt sprængstof, eller at der var tale om en krysantemumbombe, fortæller Kurt G. Nielsen.

Det var henvendelser fra offentligheden på baggrund af efterlysninger i pressen, som førte politiet på sporet af gerningsmanden.

/ritzau/