Sendte serie af bombetrusler: Nu skal krigsveteran i retten

En 31-årig mand fra Slagelse bliver mentalundersøgt, efter han sidste år stod bag en række bombetrusler, han forsøgte at få til at ligne muslimsk terror.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- I vil alle blive ramt i dag. Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Sådan lød en af de mange trusler, som en 31-årig mand fra Slagelse sendte på email til indkøbscentre, lufthavne og hospitaler den 17. oktober sidste år. Han forsøgte at få truslerne til at se ud, som om de var afsendt af islamister.

De mange trusler førte til evakueringer af en række centre og institutioner over hele landet – blandt andet Vestsjællandscenteret kun få hundrede meter fra hans hjem, der også var blandt de første til at modtage truslerne.

Der er tale om en 31-årig veteran, der i sin tid som soldat var udsendt for Danmark til blandt andet Afghanistan, og som siden har kæmpet med posttraumatisk stresssyndrom – PTSD.

Den 31-årige mand skal onsdag for retten i Næstved. Han har tilstået at stå bag truslerne, men mener ikke, at der var tale om trusler på livet. Anklagemyndigheden kan endnu ikke sige præcist hvad de vil gå efter i sagen, da de ikke har modtaget mentalundersøgelsen af den 31-årige. Det skriver Ekstra Bladet.

Manden blev anholdt allerede samme dag, som truslerne var udsendt. Her slog kampklædt, tungt bevæbnet politi til mod hans hjem i Slagelse. Politiet tog forhåndsreglerne, da de frygtede, at manden ville modsætte sig anholdelse. Selve anholdelsen forløb dog roligt.

Den 31-årige veteran har siden hændelsen været varetægtsfængslet.