Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har besluttet at lukke broløbet over Storebælt. Det løber af stablen for sidste gang til september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når friske løbere til september kaster sig ud i at løbe halvmaraton fra Nyborg til Korsør over Storebæltsbroen, så bliver det for sjette og sidste gang.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig besluttet, at der fremover ikke skal være motionsløb på Storebæltsbroen.

Det oplyser formanden for Broløbet, Per Hansen.

- Jeg synes, det er en ærgerlig beslutning. Jeg mener, at der på Storebæltsbroen er plads og rum til alle. Foreningsliv i samarbejde med Storebæltsforbindelsen har sørget for at tilrettelægge og lægge arrangementet, så det forstyrrer bilisterne mindst muligt, siger han til TV ØST.

quote Når man seks gange på 19 år skal forstyrre trafikanterne fire til fem timer, så burde det være noget, som alle kan rumme

Per Hansen, formand for Broløbet

Burde være plads

Da broen åbnede i 1998, løb, cyklede og gik flere tusinde danskere over broen som en del af åbningen, og siden har broløbet været afholdt dem gange. Det seneste løb fandt sted for tre år siden.

Og netop fordi løbet bliver afholdt så sjældent, så mener Per Hansen, at der burde være plads til det.

- Når man seks gange på 19 år skal forstyrre trafikanterne fire til fem timer, så burde det være noget, som alle kan rumme. Det burde kunne lade sig gøre i Danmark, siger han.

Der er stadig billetter til salg til årets broløb, som løber over stablen den 9. september.