Se den vilde video: Vanvidssejler tæt på at ramme dykkere

Dykkere ved Korsør Færgehavn var ved at blive påsejlet af en speedbåd i høj fart. Nu vil de have større sikkerhed på vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dykkerinstruktør Morten Rosenvold Villadsen fik sig et chok under et dyk ved Korsør Færgehavn i maj måned.

En speedbåd i meget høj fart har kurs direkte mod dykkerne.

- Jeg forsøger at råbe dem op og gøre os synlige ved at vifte med armene, forklarer han.

På en video, der er optaget af episoden, kan man se, hvordan dykkerne gentagne gange forsøger at råbe personerne på båden op. Alligevel fortsætter båden i høj fart i retning mod dykkerne. 

quote Jeg kan ikke forlade mine kursister i overfladen

Morten Rosenvold Villadsen, dykkerinstruktør

- Vi bliver bange, og jeg overvejer, om jeg skal forlade overfladen og dykke ned, men jeg kan ikke forlade mine kursister i overfladen, siger Morten Rosenvold Villadsen.

Brug for større opmærksomhed

Ifølge dykkerinstruktøren er der to personer ombord på speedbåden. De sidder og taler sammen, og er ikke opmærksomme på omgivelserne. Først i sidste øjeblik opdager de dykkerne og undviger.

- Det er jo ikke for at hænge nogle ud, men det handler om, at vi er mange på vandet efterhånden, danskerne er begyndt at svømme, snorkel og bruge vandet meget mere. Derfor skal man have en bevidsthed om det, når man færdes på vandet, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Dykkere kan blandt andet gøre sig synlige ved at have dykkerbøjer med dykkerflag på.
Dykkere kan blandt andet gøre sig synlige ved at have dykkerbøjer med dykkerflag på.
Foto: Morten rosenvold Villadsen/undervandsitetet.dk

Han opfordrer alle, der færdes på vandet. til at gøre sit for at øge sikkerheden.

- Dykkere skal gøre sig synlige, så de ikke bliver ramt af både, men dem der fører bådene skal også være opmærksomme, for havsvømmere, snorklere og fridykkere kan være over det hele, der er mange bløde trafikanter i vandet efterhånden. fastslår han.

Dykkere kan blandt andet gøre sig synlige ved at have dykkerbøjer med dykkerflag på. Selv om det ikke kan ses på videoen, havde Morten Rosenvold Villadsen og hans kursister også dykkerbøjer og flag med på deres dyk.