Scanglas lukker i Korsør - 49 fyres

Scanglas i Korsør er ramt af krisen, og det tyder nu på, at fabrikken må lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er krisen igen nået til Korsør. Ledelsen i Scanglas orienterede i går fabrikkens 49 medarbejdere om, at en lukning måske er på vej. De mange medarbejdere står nu til at miste deres job.

Formelt set er der nu tre uger til at finde en løsning blandt medarbejdergrupperne, men hverken medarbejdere eller den administrerende direktør tror på, at Scanglas kan reddes. Og for Evy Rich Steffensen, der er medarbejder på Scanglas, vil en lukning få stor betydning.

- Jeg blev ked af det, da jeg hørte at fabrikken lukker ned. Jeg synes det er smadder ærgerligt, at en så god arbejdsplads lukker ned. Hvis jeg kommer til at gå arbejdsløs, så får jeg problemer med at bo i mit hus, og det kan jo være svært at få solgt et hus i øjeblikket, siger Evy Rich Steffensen.

Og ifølge Scanglas er det krisen, der gør at fabrikken i Korsør nu må bukke under.

- Det er udelukkende på grund af krisen. Vi har ikke nok at lave. Der er ikke nok aktivitet i Dansk byggeri, siger Peter Møller, administrerende direktør i Scanglas.

Planen er at samle produktionen i Jylland, og her vil Scanglas kunne tilbyde 10-15 medarbejdere nyt job. Men tillidsmanden på Scanglas ser det ikke som en reel mulighed.

- Vi har nogle polske kollegaer, som måske nok bliver fristet, men den danske del vil nok blive her i lokalområdet, fordi det er her, de er født og opvokset, så fremtiden ser meget dårlig ud. Størstedelen af os er ufaglærte, og der er meget få arbejdspladser i vores lokalområde, så det ser sort ud, siger Bjarne Madsen.

I byrådet i Slagelse Kommune sidder Korsørs tidligere borgmester. Han føler, at byen har fået mange hårde slag gennem de senere år.

- Det er gået op og ned de seneste år. Det seneste store slag var da færgerne lukkede, og vi mistede 2100 arbejdspladser. Det var noget af et hårdt slag for Korsør, men vi kom op igen og fik skabt flere arbejdspladser. Og det gør Korsør altid, siger Flemming Erichsen, formand for Plan- og Udviklingsudvalget, Slagelse Kommune.