¨

Scandinavian Star-overlever klager over norsk henlæggelse

Dansk støtteforening vil ikke acceptere, at norsk politi tirsdag opgav sagen om branden på Scandinavian Star, oplyser talsmand Mike Axdal fra Korsør.

Scandinavian Stars danske støtteforening klager nu over norsk politis afgørelse om at henlægge sagen om skibsbranden.

Det oplyser talsmand Mike Axdal, der selv er overlever, i en pressemeddelelse. Han beder samtidig Oslo tingrett om at genoptage sagen.

Ikke tilstrækkelige beviser

Tirsdag fremlagde politiet i Oslo materialet efter to års efterforskning af sagen om skibsbranden, der kostede 159 mennesker livet i 1990.

Konklusionen var, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at mistænke hverken personer eller selskaber for mordbranden.

Kort efter oplyste bistandsadvokaten for Stiftelsen efterforskning af mordbranden Scandinavian Star, at den norske forening ville klage over afgørelsen.

Underkendt af to retsinstanser

Nu gør Scandinavian Stars danske støtteforening altså det samme.

- Norsk politi vælger at køre den linje, som danske myndigheder har låst sig fast i siden 1990, men som således er underkendt af to retsinstanser, skriver talsmanden blandt andet.

Støtteforeningen klager blandt andet over, at danske og norske myndigheder på ulovlig vis har blandet sig i den politimæssige efterforskning.

- Det er således vores klare opfattelse, at norsk politis afgørelse er sket i enighed med politiet og anklagemyndigheden i Danmark, uden der i Danmark er pågået en dansk efterforskning i perioden 2014-2015.

Støtteforeningen mener, at det er vigtigt, at Oslo Politis påstande om ejer-, reder og forsikringsforhold bliver afprøvet i retten.

- Jeg vil d.d. anmode Oslo tingrett om genoptagelse, slutter Mike Axdal i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App