Satte efter vanvidsbilist i Slagelse - nu efterlyser politiet vidner i sagen

Flere var vidner til en bilist, der kørte hasarderet gennem Slagelse i sidste uge. Nu vil politiet meget gerne i kontakt med dem, der så vanvidsbilisten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag den 27. januar satte politiet efter en sølvgrå Suzuki Liana, som kørte alt for hurtigt gennem Slagelse by.

Politipatruljen fulgte efter Suzukien ad Ingemannsvej, Skolegade, Smedegade, Sorøvej, og biljagten endte med et mindre uheld, hvor flugtbilisten påkørte en anden bil i rundkørslen ved Ndr. Ringgade omkring klokken 14.36.

I forbindelse med den hændelse efterlyser Sydsjællands og Lolland Falsters Politi nu to vidner.

- Vi har simpelthen brug for at tale med de to personer om den her hændelse og høre, hvad de husker fra begivenheden, siger Jens Jedig Christiansen, der er leder af den lokale efterforskning i Slagelse. 

Ifølge politiet kom det ene vidne kørende ad Smedegade fra midtbyen og ind i rundkørslen Smedegade/Skolegade i en mørk/brunlig Ford. Her måtte vedkommende bremse hårdt op for både politiet og Suzukien, der fortsatte ud af Smedegade i østlig retning.

Derudover søger politiet en ældre kvinde, der i sin hvide/lyse personbil drejede til venstre ud fra Strudsbergvej og ud på Sorøvej og her måtte bremse hårdt op og trække ind til helleanlægget for at undgå at blive påkørt, mens Suzukien måtte trække op på fortorvet og punkterede ved manøvren.

- Vi ved ikke, hvem de to vidner er, så nu håber vi på, at vi ved at gå ud og efterlyse dem kan komme i kontakt med dem og høre, hvad de har set, siger Jens Jedig Christiansen.

To unge mænd stak af fra uheldsstedet til fods, men blev hurtigt fanget og anholdt. Den ene, en 17-årig ung mand bosiddende i Slagelse Kommune, blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter, han havde kørt hasarderet gennem Slagelse, og han er nu varetægtsfængslet frem til den 24. februar. 

En 15-årig dreng, der var passager i bilen, blev ikke fremstillet i grundlovsforhør, men er sigtet for brugstyveri af bilen og ikke for kørslen. Han er også bosiddende i Slagelse Kommune. 

Hvis du var et af vidnerne til episoden, hører politiet gerne fra dig på telefon 1-1-4.