¨

Sælger ud af flåden

Foto: TV ØST

På Flådestation Korsør ligger 11 krigsskibe fra den kolde krig i vandet, som har udtjent deres værnepligt. Nu vil Forsvaret sælge skibene til skrot og videre brug.

 

For Niels Kristian Larsen er det et stykke af hans og Danmarks historie, der skal sælges og hugges op til skrot. Når Skibskirkegården i Korsør er tømt, er hele den danske flåde fra den kolde krig væk.

- Det var lidt vemodigt til at starte med, men man siger også til sig selv, at de nye skibe er topmoderne skibe. Livet skal gå videre, man ved at alt bliver ældre, også skibene, siger Niels Kristian Larsen.

Et skib i Forsvaret har en levetid på omkring 30 år. Derefter kan det ikke økonomisk betale sig at vedligeholde det. Så nu bliver 11 skibe altså solgt. Skulle man drømme om at blive kaptajn på sit helt eget krigsskib, så er muligheden der, selvom det kræver lidt.

- For at kunne handle med Forsvaret, så skal man ind forbi Forsvarets Materialetjeneste. Der skal man simpelthen have en godkendelse til, at man må handle militært grej. Så er du ikke godkendt, får du ikke en chance for at købe noget, siger Niels Kristian Larsen.

Forsvaret regner med, at skibene er solgt og ude af havnen til årsskiftet.

02:15 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App