Sådan sikrer du dig mod flåter

Nyt stort forskningsprojekt i Slagelse sætter fokus på flåtbårne sygdomme. Men der er meget, du selv kan gøre for at mindske risikoen. Se videoen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De danske skove vrimler med blodsugende flåter, der bærer risikoen for at blive smittet med den alvorlige sygdom Borelia.

Herhjemme har der længe været et stort fokus på sygdommen, der kan forårsage lammelse. Men der er en række andre sygdomme, som ofrene kan få efter et besøg af flåterne. Men der mangler viden på området. 

Derfor har EU og en række private fonde nu bevilliget 65 millioner kroner til et stort fælles skandinavisk forskningsprojekt om netop flåtbårne sygdomme.  

En stor del af den forskning kommer til at foregå på Slagelse Sygehus. Forskningen vil forløbe de næste tre år og skal forhåbentligt gøre lægerne klogere på symptomerne.

Men indtil da er der meget, du selv kan gøre for at mindske risikoen.

I videoen her giver overlæge ved klinisk mikrobiologisk afdeling på Slagelse Sygehus Ram Dessau sine bedste råd til at undgå at blive smittet.

Hvert år får omkring 20.000 personer i Skandinavien en infektion efter at være blevet angrebet af en flåt. Flåterne vil være aktive indtil gennemsnitstemperaturen falder til omkring 7 grader. De sidste par år har det været indtil et godt stykke ind i oktober. 


Nyhedsoverblik