Sådan klarer du første dag efter ferien

Ferien er slut. Arbejdet kalder. Men hvordan klarer man at få rystet ferien af sig og komme i gang med at gøre det, man nu engang skal på sit job?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Arla i Slagelse var det første dag på arbejde for mange efter en lang sommerferie.

- Det var lidt hårdt, da vækkeuret ringede og jeg skulle køre på arbejde. Jeg er jo blevet vant til at sove lidt længere, siger driftsleder Palle Kofoed.

For andre kollegaer var dagen også en smule overvældende. Vedligeholdelseschef Anders Jensens mailbox bugnede af emails, der skulle læses.

- Det kommer nok til at tage lidt tid at komme igennem dem, siger han.

I Anders Jensens tilfælde er det en god idé at lægge en strategi. Det gælder nemlig om at acceptere, at man ikke kan nå alt det, der har hobet sig op, den første dag efter ferien.

- Det gælder om at se på, hvilke forventninger, man har til sig selv om, hvad man skal kunne nå. Det er tit, at ens egne forventninger er højere end de forventninger, som chefen har, siger ledelses- og stressmentor Søren Hedegaard fra Slagelse.

Hvis man vil undgå at blive stresset over den mængde arbejde, der ligger og venter, så er det en god idé at træde et skridt baglæns og tænke lidt på, hvordan man vil angribe opgaven, før man står overfor den.

- Det er vigtigt at få lagt en god plan for sin uge og en plan, som man forpligter sig til, og som man ved er realistisk. Når man lægger sin plan, så er det også vigtigt, at man får lagt nogle pauser ind i den, siger Anders Hedegaard.

Hos Arla i Slagelse har vedligeholdelseschef Anders Jensen lagt en strategi for de mange emails, han skal igennem.

- Jeg tager nogen i dag og nogen i morgen, og så skal jeg nok komme igennem dem, siger han.