Så er det officielt - Abdi Ulad skal løbe maraton ved OL i Tokyo

Danmarks Idrætsforbund har netop officielt udtaget Abdi Ulad, der kommer fra Skælskør, til at løbe maraton ved OL i Tokyo næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så skal Abdi Ulad igen til OL.

For anden gang i træk er løberen, der kommer fra Skælskør, udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i maratonløb. Han blev nr. 35 i Rio de Janeiro i 2016, og det resultat skal han forsøge at forbedre i Tokyo til næste år.

quote At jeg endnu engang har mulighed for at komme med til OL, det er fantastisk, men også afgørende for motivation og karriere

Abdi Ulad, maratonløber

Faktisk kvalificerede han sig reelt til OL allerede i december, da han ved i et løb i den japanske by Fukuoka tilbagelagde de 42,195 kilometer i tiden 2 timer, 11 minutter og 3 sekunder.  Det var 27 sekunder hurtigere end kvalifikationskravet til OL på maratondistancen.

Men den formelle udtagelse kom altså nu. Og den gælder også, selv om OL er udskudt til næste år på grund af coronakrisen.

Efter sin præstation i Japan fortalte Abdi Ulad til TV2 ØST om betydningen af at være kommet under OL-kravet.

- At jeg endnu engang har mulighed for at komme med til OL, det er fantastisk, men også afgørende for motivation og karriere, sagde han og fortalte, at ambitionen for OL i den japanske hovedstad er at komme i top otte.

Udover Abdi Ulad er også en anden dansk løber, Thijs Nijhuis, udtaget til OL på maratondistancen. Og han glæder sig til at have sin kammerat og konkurrent med til løbet.

Abdi Ulad

- Abdi og jeg holder hinanden skarpe. Jeg slog ham på 10 kilometeren, og det gav mig en tro på egne evner, så han har været motiverende for mig. Vi ønsker kun hinanden det bedste, siger Thijs Nijhuis i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund. 

- Kom så, vi skal sammen til OL, var det sidste han sagde til mig, inden jeg løb i Sevilla, hvor jeg kvalificerede mig til OL, fortæller Thijs Nijhuis.

Abdi Ulad kom til Danmark som 11-årig som flygtning fra Somalia. Han flyttede sammen med sin familie til Skælskør og begyndte sin løbekarriere i Korsør Atletik & Motion