Så er midlerne afsat på Finansloven: Korsør får et nyt hospice

Det nedlagte sygehus i Korsør skal nu danne rammerne om et nyt hospice med 12-14 pladser. Der er afsat 6,4 mio. kroner på Finansloven til projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forslaget om at etablere et hospice i Korsør bliver nu til virkelighed, efter der er afsat midler på Finansloven for 2019.

Det er noget, som Det Konservative Folkeparti tidligere har forslået, at der skulle afsættes midler til. Så, at det nu bliver en realitet, det vækker glæde hos formanden for Slagelse Vælgerforening i Det Konservative Folkeparti.

- Det er de ideelle forhold, og det er de ideelle omgivelser, der er til det, siger Niels Jørgensen.

Formanden mener, at det nedlagte sygehus i Korsør er den helt rigtige bygning og den rette placering til det nye hospice.

- Korsør sygehus ligger så utroligt smukt, og det passer ind i det område, hvor det ligger, at det vil være godt beliggende som hospice. Tilgængeligheden til sygehuset er rigtig stor. Det ligger tæt ved offentlige transportmidler, tæt på Korsør centrum, men stadig i et roligt område i byen.

quote De eksisterende systemer er ikke i stand til at håndtere døende på en værdig og professionel måde i samme grad, som man kan på et hospice, hvor man har et fagprofessionelt mandskab

Niels Jørgensen, formand for Slagelse Vælgerforening i Det Konservative Folkeparti

Der er afsat 6,4 millioner på Finansloven til det nye hospice, som skal huse 12-14 pladser.

Stort behov for et velbeliggende hospice på Sjælland

Tidligere er den bygning, der nu skal danne rammerne om et ny hospice, blevet brugt til at huse asylansøgere.

- Samtlige asylcentrene er tømt i Danmark, og der er et stort behov for, at man har et velbeliggende hospice på Sjælland, siger formand Niels Jørgensen.

Han fortæller, at forslaget har været på Det Konservative Folkepartis dagsorden i otte år.

- De eksisterende systemer er ikke i stand til at håndtere døende på en værdig og professionel måde i samme grad, som man kan på et hospice, hvor man har et fagprofessionelt mandskab til at tage sig af de døende, siger Niels Jørgensen.

Den ledende forening, der skal lede det, skal allerede oprettes i denne måned. Den skal består af cirka 10 personer med palliative uddannelser, lægelige palliative uddannelser og nogle, der har forstand på økonomi og på at søge fonde.