¨

Så er det officielt - Knuthenborg byder på pensionerede cirkuselefanter

01:00

Knuthenborg Safaripark har tilbudt at overtage de fire cirkuselefanter fra staten. Video: Morten Spuhr - TV2 ØST

Safariparken på Lolland er klar med Europas mest avancerede anlæg til at huse de fire elefanter, som staten har købt af Cirkus Arena og Cirkus Trapez.

Knuthenborg Safaripark melder nu offentligt ud, at den har budt på at overtage de fire cirkuselefanter, som staten har købt fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez for 11 millioner kroner. 

Det skriver parken i en pressemeddelelse på dagen, hvor fristen for at indsende bud til Miljø- og Fødevareministeriet udløber. 

- Vi tilbyder først og fremmest at tage imod elefanterne, fordi vi ønsker at sikre dem god dyrevelfærd. Hvis de går til udlandet, ved vi ikke, hvordan velfærden vil være. Derudover har vi pladsen og mulighederne for at skabe et unikt anlæg på europæisk plan, siger chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen, i pressemeddelelsen.

Elefantanlægget koster et tocifret millionbeløb og rummer et udeanlæg på omkring 150.000 kvadratmeter, en stald på 2.000 kvadratmeter og sø, græsland, skov og sandgrav og vil ifølge parken blive det mest avancerede i Europa. 

Knuthenborg Safaripark anslår, at driften bliver to millioner kroner om året, og at der skal ansættes minimum tre dyrepassere til elefanterne Ramboline, Lara, Djungla og Jenny. 

Grafikken viser detaljer om elefantanlægget, hvis Knuthenborg Safaripark vinder udbuddet - artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Knuthenborg Safaripark har arbejdet sammen med Dyrenes Beskyttelse om elefantanlægget og har fået økonomisk støtte fra fonde. 

- Jeg er dybt taknemmelig for den store opbakning, vi har fået til projektet. Det betyder, at vi kommer til at kunne tilbyde de pensionerede cirkuselefanter et otium med faciliteter i absolut topklasse. Det har de i dén grad fortjent, siger direktør for Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Knuthenborg Safaripark har som den eneste offentligt tilkendegivet sin interesse i at huse elefanterne. Tilbage i august erfarede Ritzau, at hverken Københavns Zoo, Givskud Zoo, Aalborg Zoo eller Odense Zoo ville byde på opgaven. 

Miljø- og Fødevareministeriet kan endnu ikke oplyse, om andre end Knuthenborg Safaripark ønsker at overtage de fire cirkuselefanter. Fristen for at komme med et bud er klokken 12.

Knuthenborg Safaripark forventer at kunne modtage elefanterne på Lolland næste år. Miljø- og Fødevareministeriets estimerede dato for underskrivelse af overdragelsesaftalen med elefanternes kommende ejer er den 21. oktober 2019.

En af de fire elefanter, som Knuthenborg Safaripark vil huse. Foto: Knuthenborg Safaripark

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App