Rumæner anholdt for muligt dankort-fup

To rumæneres mystiske adfærd tirsdag nat, førte politiet frem til fundet af en falsk dankortterminal. Den ene rumæner er nu anholdt. Den anden stak af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var lidt af en tilfældighed, at lokalpolitiet i Slagelse natten til onsdag, fandt frem til en falsk dankortterminal i en bil med to rumænere i Sørbymagle. Det skriver avisen Sjællandske.

- Vi var tilfældigvis i området, da vi fik øje på bilen på Snakagervej, siger Hugo Larsen, vicepolitikommissær hos lokalpolitiet. 

Flygtede fra stedet
Ifølge politiet udviste de to rumænere mistænkelig adfærd. Udover at køre rundt i den lille by omkring kl. 2.30 om natten, så kørte mændene i en engelskindregistreret bil.

Det lykkedes politiet at få standset bilen. I samme øjeblik sprang den ene mand ud og flygtede fra stedet. Den anden mand kunne politiet tilbageholde, mens bilen blev undersøgt.

- Inde i bilen finder vi noget udstyr til en dankortterminal - et tastatur, som kan bruges til at aflure folks pin-koder, fortæller Hugo Larsen.

Kender identitet
Den tilbageholdte 27-årige mand blev herefter anholdt på stedet. Onsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til d. 18. oktober.

Politiet er desuden på sporet af den anden mand, da dokumenter i bilen, afslører  hvem han er. Politiet skal yderligere undersøge, om den falske dankortterminalen har været i brug.  

Bliver rumænerne dømt, udvises de sandsynligvis fra Danmark.