¨

Rumæner anholdt for muligt dankort-fup

Foto: TV ØST

To rumæneres mystiske adfærd tirsdag nat, førte politiet frem til fundet af en falsk dankortterminal. Den ene rumæner er nu anholdt. Den anden stak af.

Det var lidt af en tilfældighed, at lokalpolitiet i Slagelse natten til onsdag, fandt frem til en falsk dankortterminal i en bil med to rumænere i Sørbymagle. Det skriver avisen Sjællandske.

- Vi var tilfældigvis i området, da vi fik øje på bilen på Snakagervej, siger Hugo Larsen, vicepolitikommissær hos lokalpolitiet. 

Flygtede fra stedet
Ifølge politiet udviste de to rumænere mistænkelig adfærd. Udover at køre rundt i den lille by omkring kl. 2.30 om natten, så kørte mændene i en engelskindregistreret bil.

Det lykkedes politiet at få standset bilen. I samme øjeblik sprang den ene mand ud og flygtede fra stedet. Den anden mand kunne politiet tilbageholde, mens bilen blev undersøgt.

- Inde i bilen finder vi noget udstyr til en dankortterminal - et tastatur, som kan bruges til at aflure folks pin-koder, fortæller Hugo Larsen.

Kender identitet
Den tilbageholdte 27-årige mand blev herefter anholdt på stedet. Onsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til d. 18. oktober.

Politiet er desuden på sporet af den anden mand, da dokumenter i bilen, afslører  hvem han er. Politiet skal yderligere undersøge, om den falske dankortterminalen har været i brug.  

Bliver rumænerne dømt, udvises de sandsynligvis fra Danmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App