¨

Risiko for kraftige vindstød i aften og i nat

Foto: TV ØST

Høje, lette køretøjer vil fra i aften blive frarådet at køre over Storebæltsbroen. Ud på natten kan broen blive nødt til at lukke helt. Færger aflyses i Gedser.

Hård kuling og risiko for vindstød af stormstyrke natten til onsdag betyder, at der allerede fra sent i aften vil være restriktioner, som fraråder høje lette køretøjer på Storebæltsbroen.

Restriktionerne forventes at blive ophævet igen onsdag formiddag.

Broen vil muligvis være lukket i nat

- Vi har vores vindprognoser fra DMI, og der kan vi se, at fra sidst på aftenen, her klokken 23, så bliver vi nødt til at fraråde kørsel med høje, lette køretøjer, og det bliver til engang i morgen formiddag, siger martin jensen, som er trafikleder på Storebæltsbroen.

Ifølge prognosen fra DMI er der risiko for, at vindhastigheden når op i nærheden af 25 m/s mellem kl. 03 og 05, og det kan muligvis medføre en kortvarig lukning af Storebæltsbroen.

Ændringer i prognosen kan følges på Storebæltsbroens hjemmeside.

Vinden blæser fra sydvest, hvilket giver sidevind på turen over broen, og A/S Storebælt råder derfor alle trafikanter til at køre forsigtigt.

Trafikken andre steder

  • Færgerne mellem Gedser og Rostock forventes at blive aflyst fra onsdag morgen kl. 9 til torsdag kl. 11, skriver Scandlinses. Det skyldes det blæsevejret, som vil give usædvanlig lav vandstand. Selskabet opfordrer kunder til at benytte sig af ruten Rødby-Puttgarden i stedet. Læs mere her 
  • DSB har foreløbigt kun aflyst et par tidlige afgange onsdag til og fra Bornholm, da færgen ikke sejler pga. vejret. Se trafikændringer her
  • Mols-Linien står blandt andet for Odden-Århus afgangene. Se trafikinformatiomnerne for færgerne her

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App