Risiko for at kajen skrider i havet

Teknik- og Erhvervsudvalget i Slagelse Kommune har besluttet at udvide afspærringen ved vandsportscentret i Korsør af hensyn til folks sikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver ikke vandsportscentret i Halsskov Havn i Korsør, som beboerne kan valfarte til i sommervarmen. Her var der ellers i går mulighed for at nyde en dukkert og springe i fra molerne.

Men mandag eftermiddag har Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune vedtaget, at området skal afspærres yderligere.

- Vi er nået frem til, at vi, med udgangspunkt i dykkerundersøgelsen, laver en fortsat udvidet afspærring med hegn og skiltning. Mere end der er i dag, så man ikke kan komme derud, hvor vi i øjeblikket vurderer, det er farligt.

quote Visse dele af kajen kan falde ud i vandet. Det er jo farligt, hvis der går mennesker der, at de ryger med, med betonklodser og alt muligt over sig

Flemming Erichsen, tidligere havnechef og medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget

Sådan siger Flemming Erichsen, der er tidligere havnechef og medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget til TV ØST.

Som det ser ud nu, har man afspærret omkring de gule containere, som sammen danner et udspringstårn. Men efter udvalgets beslutning bliver der spærret yderligere af.

- I øjeblikket er der kun afspærret ved de tre gule containere, og det udvider vi i større stil. Og så er der spærret af ved hullet, men det skal være en større afspærring, så man ikke kommer for tæt på, siger Flemming Erichsen.

Mangler faglig vurdering af sikkerhed

Først blev der lavet en rapport, der tager forbehold for dykkerundersøgelsen, og nu ligger dykkerundersøgelsen klar, som har afsløret, at de spunsvægge og betonsøjler, der holder molerne, er gennemtærede, og at flere betonpæle er knækket.

Indtil sikkerheden bliver vurderet af eksperter, har udvalget altså valgt at skærpe indhegningen.

Vandsportscenteret i det tidligere færgeleje i Halsskov i Korsør
Læs også
Borgmester om vandsportscenter: Nogle gange indhenter virkeligheden drømmene
Vandsportscenteret i det tidligere færgeleje i Halsskov i Korsør
Læs også
Borgmester om vandsportscenter: Nogle gange indhenter virkeligheden drømmene

- Nu skal vi have dem til at kigge på, hvad deres faglige vurdering er af sikkerhed eller mangel på samme. Så indtil den foreligger, så udvider vi indhegningen derude, siger Flemming Erichsen.

Farligt hvis der går mennesker dér

På nuværende tidspunkt er der flere jordfaldshuller og risiko for kollaps af kajkanterne.

Afspærringen sker for, at være på den sikre side i forhold til, at der ikke er nogle af de besøgende, der kommer alvorligt til skade. Når der er problemer med spunsen, så er der også risiko for, at der pludselig sker udskridninger.

- Visse dele af kajen kan falde ud i vandet. Det er jo farligt, hvis der går mennesker der, at de ryger med betonklodser og alt muligt over sig. Hvis kajen skrider, og der går mennesker på den, siger Flemming Erichsen.

quote Det er én løsning. Men man skal starte et sted, og et sted, man kan gabe over og skaffe pengene til det

Flemming Erichsen, tidligere havnechef og medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget

Spuns er jernplader der er banket ned i jorden, for at holde på denne og forhindre jorden i at skride. Som alt andet holder de heller ikke for evigt.

- En spuns holder typisk i omkring 50 år, hvis man laver beskyttelse hver femte år. Vi ved, at den her havn er 75 år gammel, og de sidste 25 år har der ikke været nogen sikring af den. Så det er egentlig ikke underligt, det sker, siger Flemming Erichsen.

Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter
Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Koster 20 millioner kroner at sikre

Dykkerrapporten anslår, at hvis kajen skal bringes i sikker tilstand, skal der ofres knap 20 millioner kroner.

- Meget tyder på, at havde vi haft den viden, var vi aldrig gået i gang med det her projekt, erkender den tidligere havnechef.

Til august skal det undersøges, hvad det koster at rydde op derude, hvad der koster at nedbryde kajen, og hvad koster det, hvis der skal opføres et mindre havnebad.

- Det er én løsning. Men man skal starte et sted, og et sted, man kan gabe over og skaffe pengene til det. Nogle mener, at det er, at gøre området tilgængeligt og brugbart, siger han.


Nyhedsoverblik