Risiko for dyrere færgefart til Agersø

Der er lige nu budgetforhandlinger i Slagelse Kommune, og her ligger et konkret forslag om at hæve prisen på færgefarten til Agersø for pendlerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Stignæs lægger en færge hver time fra kaj med kurs mod den lille ø Agersø. Her bor 160 mennesker. En stor del af dem pendler hver dag over til fastlandet med færgen. Men nu kan den tur blive lidt dyrere.

Der er budgetforhandlinger i Slagelse Kommune i disse dage, og her er der et konkret forslag om at hente penge i kommunekassen ved at hæve prisen for det månedlige pendlerkort.

Og det bliver ikke positivt modtaget blandt øboerne:

- Det er den seneste dårlige beslutning, som Slagelse Kommune har vedtaget. Vi bor 160 mennesker på øen, vi har alle sammen behov for at komme frem og tilbage, fortæller Gitte Stilling Stensballe, som er bosat på øen og dagligt pendler.

Lige nu sejler færgen hver time og fragter pendlerne over Smålandsfarvandet for 971 kroner månedligt. Den pris ser ud til at stige fra 2016.

- Slagelse Kommune mangler over 100 mio. kroner i næste års budget, og det rammer desværre også færgedriften til kommunens øer, skriver Slagelse Kommune i en mail til Tv Øst.

På øen frygter de, at ændringerne på færgefarten kan betyde, at færre i fremtiden vælger at bosætte sig der.

- Vi har huse til salg, flere er interesserede i at købe dem, men de tør ikke, fordi der er stor utryghed om færgedriften, det kan jeg godt forstå, slår Gitte Stilling Stensballe fast.