Rikke måtte flytte for sit arbejde: - Man skal give det en chance

Sidste år rykkede 50 ud af 190 medarbejdere i Søfartsstyrelsen fra Valby til Korsør. Rikke Robsahm Hansen er en af dem, der valgte at flytte med styrelsen til regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udflytningen af de statslige arbejdspladser har givet anledning til en masse debat – og for nogen har det sågar betydet bekymring.

Blandt andet - vil medarbejderne flytte med? Og er der nok kvalificeret arbejdskraft ude i provinsen?

Både Rikke Robsahm Hansen og Lasse Brodt Hansen har mærket udflytningen på egen krop i forbindelse med deres arbejde i Søfartsstyrelsen. De har på hver sin måde måtte omstille sig, da styrelsen i november skiftede adresse fra Valby til Korsør, men på hver sin måde.

quote Jeg vil sige, at man skal give det en chance

Rikke Robsahm Hansen, fuldmægtig i Søfartsstyrelsen

Rikke Robsahm Hansen er nyuddannet jurist og har fået sit første job i Søfartsstyrelsen, og det har betydet, at hun er flyttet fra Kastrup til Korsør, mens Lasse Brodt Hansen bor i Korsør og har skiftet sit arbejde i Taastrup ud med Søfartsstyrelsen – nu i sin hjemby.

Og én særlig ting har de to nu til fælles, nemlig meget mere fritid.

- Det betyder meget. Jeg brugte jo tidligere 2,5 time på transport, så nu har jeg 2,5 mere, som jeg kan bruge med familien, på sport og andre fritidsaktiviteter, siger Lasse Brodt Hansen, der er økonomi- og administrationschef i styrelsen.

Mindre tid i toget er også noget, der appellerer til Rikke Robsahm Hansen, som er fuldmægtig i styrelsen.

- Jeg har meget mere fritid og tid til at dyrke min sport. Og så har jeg tid til at være sammen med mine venner og faktisk få slappet lidt af og ikke bare være i toget og på vejen hele tiden.

50 medarbejdere ud af 190

Under første udflytningsrunde fik Korsør 190 ud af i alt omkring 300 arbejdspladser i Søfartsstyrelsen. Ud af de 190  er cirka 50 medarbejdere flyttet ind på den nye adresse, men den er kun midlertidig.

quote Hvis man har brug for det her storbysliv, så kan jeg godt forstå, man ikke flytter med

Rikke Robsahm Hansen, fuldmægtig i Søfartsstyrelsen

I øjeblikket bliver styrelsens nye lokaler ved vandet klargjort og forventes at stå klar i 2019, hvor resten af medarbejderne vil flytte ind.

Kæresten følger med

Men selvom både Lasse Brodt Hansen og Rikke Robsahm Hansen har tilpasset sig de nye omstændigheder – ud fra to meget forskellige udgangspunkter – forstår de udmærket godt, hvis andre ikke er lige så villige til at flytte for arbejdspladsen.

- Det er heller ikke sikkert, hvis jeg boede i København, at jeg havde lyst til at flytte, siger Lasse Brodt Hansen.

- Hvis man har brug for det her storbysliv, så kan jeg godt forstå, man ikke flytter med. Men jeg vil sige, at man skal give det en chance, for det er faktisk okay at være her, fortæller Rikke Robsahm Hansen, som flyttede til Korsør i december.

Med det nye hovedkontor i Korsør har havnebyen fået en ny og tilfreds indbygger – og inden længe kommer der en mere.

- Min kæreste har lige sagt ja til at give Korsør en chance. Han kommer hertil næste måned, siger Rikke Robsahm Hansen.