Rektor aflyste sidste skoledag på grund af druk: Nu får hun støtte fra landsforening

Rektoren på Slagelse Gymnasium aflyste sidste skoledag efter elevballade og druk i undervisningstiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne havde en fest på Slagelse Gymnasium tirsdag eftermiddag, da de fejrede de sidste undervisningstimer.

Men festen stoppede brat, da rektor Lotte Büchert valgte at aflyse sidste skoledag.

Ifølge rektoren løb fejringen af sporet, fordi flere elever var mødte fulde op på gymnasiet og drak videre i undervisningstiden. Midt i festen gik rektor på scenen og annoncerede, at sidste skoledag var aflyst.

quote Hun måtte handle, som hun gjorde

Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier

- Det er en skoledag i dag, og det overholder I ikke, fordi I har drukket. Noget andet er, at I står og hopper på nogle borde, I skal bruge til morgenmad i morgen, og som vores pedeller har dækket op til i morgen. Det har I ødelagt nu, sagde Lotte Büchert.

Beslutningen om at aflyse sidste skoledag rammer 17 klasser og cirka 400 elever, ligesom aflysningen går ud over samtlige elever - også dem, der ikke deltog i tirsdagens drikkeri på skolen. Blandt andre var HF-eleverne ikke på skolen i går, da de skrev opgave, men de har alligevel fået aflyst deres sidste skoledag. 

Til trods for at beslutningen ramte samtlige elever og skabte massiv kritik fra eleverne, så bakker landsforeningen Danske Gymnasier op om rektors beslutning.

- Lotte (Büchert red.) har gjort det, hun har været nødt til at gøre i den her situation. Nogle gange kan tingene løbe ud af kontrol – og det lyder som om, at det har været tilfældet på Slagelse Gymnasium. Så jeg tænker, at hun måtte handle, som hun gjorde, selvom det ramte elever, som ikke har været involveret, siger Birgitte Vedersø.

Se hele interviewet med formanden øverst i artiklen.

Se videoen: Her aflyser rektor sidste skoledag på Slagelse Gymnasium