Rekord-forsøg hos Storebælt

Storebælt forsøgte i dag at sluse rekord-mange biler gennem betalingsanlægget. Men juletrafikken gled ikke som forventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har bemandet alle boksene, så vi har indkaldt ekstra personale. Rigtig mange, forsikrer Lene Rosendal, der er trafikleder hos Storebælt.

Fra hendes plads oven over betalingsanlægget i Korsør styrede hun slagets gang, da juletrafikken skulle passere Storebæltsbroen 2. juledag.

Da klokken nærmede sig 11, skulle Lene for alvor svinge taktstokken.

- Det er det samme mønster år efter år. Det er i det tidsrum her, vi har presset, fortæller Lene Rosendal.

Men der går også sport i den, når man har til opgave at få trafikken til at glide over en bro så gnidningsfrit som muligt.

- D. 21. juli 2007 havde vi 4.932 biler igennem på en time. Og det kunne jo være meget sjovt at se, om vi kunne komme i hvert fald bare et par biler over, siger Lene Rosendal med et smil.

Men selvom alle var på deres poster, trafikassistenterne i betalingsanlægget var smilende og hurtige på fingrene, så var det småt med trafikken mellem 11 og 12.

Trafikuheld både på Fyn og ved Slagelse skabte propper. Og da klokken slog 12, havde kun 4.724 biler passeret betalingsanlægget.

- Det er lidt ærgerligt. Vi kunne måske godt have været nået derop, hvis der ikke havde været nogen uheld, fortæller Lene Rosendal med et lille smil.

Hun lover, at Storebælt næste år atter går efter at sætte en ny rekord.