Regionens større gymnasier om aflysning af sidste skoledag: Vi bakker rektor op

Rektor på Slagelse Gymnasium aflyste sidste skoledag efter en drukepisode. Flere af regionens større gymnasier mener, at rektor har handlet rigtigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne på Slagelse Gymnasium holder ikke sidste skoledag i dag. Det var ellers planen.

Men i går aflyste rektor Lotte Büchert, da talrige elever mødte fulde op og fortsatte med at drikke i løbet af formiddagen.

Og beslutningen om at aflyse sidste skoledag møder opbakning på flere af regionens større gymnasier. De har ikke samme erfaring med, at eleverne bryder reglerne og drikker på skolen, men hvis scenariet skulle opstå, må man skride til handling, siger de. 

quote Der er samme regel som i Slagelse: Alkohol er ikke tilladt, og de skal møde ædru op

Peter Abildgaard Andersen, rektor, Kalundborg Gymnasium

Alkohol er ikke tilladt

- Lotte (rektor på Slagelse Gymnasium, red.) har min fulde opbakning til at aflyse, når man laver en aftale, og den ikke bliver overholdt. Det skal eleverne lære, siger Peter Abildgaard Andersen, der er rektor på Kalundborg Gymnasium.

- Vi har en helt klar aftale, hvor vi nedsætter et udvalg af afgangselever, én fra hver klasse. Og så arrangerer vi sidste skoledag i skøn forening. Den havde vi fredags. Der er samme regel som i Slagelse: Alkohol er ikke tilladt, og de skal møde ædru op.

Også på Stenhus Gymnasium i Holbæk, hvor der går 1300 elever, bakker rektor Per Farbøl op om beslutningen, selvom han ikke kunne forestille sig, at noget lignende ville ske hos dem.

- Jeg synes, rektor har handlet rigtigt. Det foregår på en almindelig skoledag, og selvfølgelig kan der ikke møde 400 elever fulde op på en skoledag og hærge en kantine, siger han. 

Sådan markerer gymnasierne sidste skoledag