Regionen viser frem - her bliver særligt udsatte patienter med coronavirus indlagt

På Slagelse Sygehus er et tidligere afsnit for mavetarmsygdomme blevet til corona-afdelingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afdelingen, hvor Sabina Lund er ledende oversygeplejerske, ligner i store træk alle de andre afdelinger på Slagelse Sygehus.

Men borde med handsker, sikkerhedsbriller og mundbind ved hver stuedør afslører, at den tidligere mavetarmafdeling i stor hast er blevet lavet om til en corona-afdeling.

Region Sjælland har inviteret på en video-rundvisning på den nyoprettede afdeling på Slagelse Sygehus, og oversygeplejerske Sabina Lund fortæller TV2 ØST, hvordan den specielle afdeling er blevet indrettet.

quote Vi har været så heldige, at vi har fået tildelt et ganske almindeligt sengeafsnit, hvor der indtil i lørdags lå almindelige medicinske patienter

Sabina Lund, oversygeplejerske, corona-afdelingen, Slagelse Sygehus.

- Vi har været så heldige, at vi har fået tildelt et ganske almindeligt sengeafsnit, hvor der indtil i lørdags lå almindelige medicinske patienter, og det afsnit har vi fået stillet til rådighed for de patienter, der er positive for covid-19, siger Sabina Lund.

Patienterne er ved godt mod

Lige nu er seks patienter, der er testet positiv for coronavirus, indlagt på Slagelse Sygehus. To af dem ligger på intensiv. 

De patienter, der ikke er på intensiv, ligger på corona-afdelingen. De tilhører alle gruppen af særligt udsatte patienter, der har en anden sygdom end covid-19. Det kan for eksempel være KOL, astma eller en hjertesygdom. 

Men selvom patienterne er i risikogruppen, så tager de alle indlæggelsen med stor ro, fortæller Sabina Lund.

- Jeg synes faktisk, at de tager det meget pænt, de virker ikke bekymrede, fortæller oversygeplejersken, der understreger, at de fire patienter ikke er blandt dem, der er hårdest ramt af sygdommen.

- De patienter, vi har lige nu, de er ikke meget syge, men de har brug for at være hos os og få lidt ilt og noget væske og antibiotika, forklarer Sabina Lund.

Testes i telte inden indlæggelse

De patienter, der bliver indlagt på corona-afdelingen, har først været i kontakt med egen læge, hvor det er blevet vurderet til at de skal testes for coronasmitte.

Uden for Slagelse Sygehus er der, ligesom på regionens andre sygehuse med en akutafdeling, sat telte op til test for coronavirus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Uden for dørene til enestuerne står rulleborde med værnemidler til personalet.
Uden for dørene til enestuerne står rulleborde med værnemidler til personalet. Foto: Jacob Vind / Region Sjælland

Hvis en patient er testet positiv, og det vurderes, at vedkommende har brug for ekstra behandling i form af for eksempel antibiotika, bliver man indlagt på coronaafdelingen.

- Så bliver de transporteret op i vores sengeafsnit, hvor man kan komme direkte ind ude fra teltet, fortæller Sabina Lund.

Frygter ikke overbelægning

Der har været meldinger fra andre lande, om at deres sundhedsvæsen er blevet overbelastet på grund af coronasmitte.

Men det får ikke Sabina Lund til at frygte, at det samme kan ske på corona-afdelingen på Slagelse Sygehus.

- Vi har beredskab på forskellige niveauer, og der er også en plan for, hvis ikke vores sengepladser er nok, og hvis ikke vores intensivpladser er nok, så jeg tænker, at det kan vi godt håndtere, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sabina Lund, oversygeplejerske, corona-afdelingen, Slagelse Sygehus.
Sabina Lund, oversygeplejerske, corona-afdelingen, Slagelse Sygehus. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Vi har kvalificeret personale, som vi har lånt både fra vores ambulatorier men også fra vores andre sengeafdelinger, og et meget stort beredskab i forhold til vores læger, så det er ikke det scenarie, jeg tror, vi kommer til at stå i overhovedet, siger oversygeplejersken.

254 personer er indlagt med coronavirus i Danmark, heraf er 55 på intensiv, og 47 af dem i respirator. 24 personer er døde, mens de var smittet.