¨

Region Sjælland til ministre: Vi vil ikke have kriminelle på vores psykiatrisygehus

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har holdt møder med justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsmininister Magnus Heunicke (S) om fangeflugtsagen.

Regionen er i tæt dialog med flere ministre om at ændre forholdene efter fangeflugt-sagen fra Slagelse.

Stærkt kriminelle og voldsparate bandemedlemmer skal ikke være på et psykiatrihospital, men i stedet opholde sig under mere fængselslignende forhold med et uddannet personale.

Sådan har opråbet lydt fra formand for Region Sjælland, Heino Knudsen (S), siden fangeflugten fra psykiatrisygehuset i Slagelse, hvor Hemin Dilshad Saleh flygtede fra.

24-årige Saleh, der er et ledende bandemedlem af gruppen Nord-Nordvest, flygtede den 19. november, og allerede dagen efter skrev Heino Knudsen og psykiatridirektør Michael Werchmeister til Justitsministeriet og frabad sig, at lignende farlige personer som Hemin Dilshad Saleh skulle være i psykiatrien.

Det blev i første omgang afvist af ministeriet, fordi regionerne ifølge den nuværende lovgivning har pligt til at modtage den type personer på deres psykiatriske sygehuse.  

Det viser korrespondancen i brevene, som TV2 ØST er i besiddelse af. 

På trods af afvisningen er der igangsat et politisk arbejde, som hurtigt og både på den korte og lange bane skal finde en løsning.

I mellemtiden har psykiatriledelsen i Region Sjælland taget alle de forholdsregler, den kan, for at sikre sikkerheden for ansatte og patienter.  

Det siger Heino Knudsen til TV2 ØST og oplyser, at han fredag den 29. november mødtes med justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsmininister Magnus Heunicke (S).

- Vi havde en god drøftelse af, hvordan vi kommer videre i forhold til den særlige udfordring, der er med de voldsparate, kriminelle bandemedlemmer. Det har vi nu aftalt at arbejde videre med og gøre det så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, for at finde en god løsning. Det er jeg meget tilfreds med.

Er der en lovændring på vej, som du ser det?

- Det kan jeg på nuværende tidspunkt ikke sige noget om. Nu har vi aftalt at lave et hurtigt stykke arbejde for at se på, hvordan vi gør det bedst på den korte bane, og hvordan det skal ske ud på den lange bane med de meget voldsparate, kriminelle bandemedlemmer, siger Heino Knudsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App