Regeringens sparepolitik kan underminere sygehusbyggeri

Et loft over nybyggerier kan betyde, at de omfattende planer om at bygge nye sygehuse i regionen falder fra hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-    Vi har en klar aftale med den tidligere regering.

Så klar er beskeden fra regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S), efter der i dag er blevet rejst spørgsmålstegn ved, om regeringens anlægsloft kan være en forhindring for at gennemføre de omfattende til og ombygninger af hospitalerne, som er en forudsætning for regionens sygehusplan.

Regionerne forhandler i øjeblikket med regeringen om rammerne om de næste års økonomi – og hvis ikke sygehusbyggerierne holdes udenfor de forhandlinger kan de næppe gennemføres, hedder det.

Aftalen er underskrevet

Regionsrådsformanden - hvis eget parti jo har regeringsmagten i dag - fastholder dog, at han har en aftale med den tidligere, borgerlige regering.

- Vi har en klar aftale med den tidligere regering om, at Region Sjælland kunne bruge sine egne opsparede midler til at realisere sygehusplanen med, da regeringen havde tømt sin egen kasse, nemlig Kvalitetsfonden, siger han.

- Jeg har også tidligere på året inviteret Sundhedsminister Astrid Krag til Slagelse Sygehus så hun ved selvsyn kunne se, hvilke begrænsninger de eksisterende bygninger giver os. Hun ville tage de særlige problemstillinger med til regeringskolleger.

Ifølge regionsrådsformanden vil et anlægsloft betyde, at regionen ikke kan leve op til kravene til sundhedsstyrelsens krav til hospitalerne.

Også på sygehuset i Nykøbing Falster kan et loft få betydning for byggeriet.