Regeringen vil flytte beboere væk fra udsatte boligområder

Ingen boligområder i Danmark må huse mere end 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund om ti år, siger Socialdemokratiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen er klar med et udspil, der skal arbejde hen imod, at ingen boligområder i Danmark har mere end 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund om ti år.

quote Vi har de næste ti år til at skabe en balance i vores integrationspolitik og den måde, vi bor og lever sammen på

Kaare Dybvad Bek (S), indenrigs- og boligminister

Det skriver Berlingske.

Udspillet kommer for at undgå parallelsamfund i Danmark, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

- Vi har de næste ti år til at skabe en balance i vores integrationspolitik og den måde, vi bor og lever sammen på.

- Ellers tror jeg, at vi ender med et todelt samfund, hvor man trækker sig fra hinanden, siger ministeren til Berlingske.

For at opnå dette har Kaare Dybvad Bek rettet søgelys mod 58 almene boligområder, der skal betegnes som såkaldte forebyggelsesområder. Hvis ministeren altså kan finde opbakning til indgrebene i den kreds af partier, der stod bag pakken af tiltag mod parallelsamfund fra 2018.

Foreslår strammere regler 

Ifølge ministeren skal målet blandt andet opnås ved at give fortrinsret til boligsøgende i en række udvalgte boligområder, hvis de opfylder visse beskæftigelses- og uddannelseskriterier.

Samtidig foreslår regeringen at stramme reglerne, så kommuner ikke må anvise boliger til bestemte grupper i selv samme områder. Det kan ifølge Berlingske dreje sig om dømte, borgere på overførselsindkomst, eller som ikke har statsborgerskab i europæiske lande.

Regeringen vil også gøre det muligt at nedrive almene familieboliger i disse områder. Men det bliver dog ikke et krav, skriver avisen.

Og så vil man give kommunerne i såkaldte "forebyggelsesområder" mulighed for at henvise borgere til private udlejningsejendomme.

Agervang - Vangkvarteret Holbæk
Læs også
Boligområder i Holbæk og Nykøbing Falster ryger af ghettolisten
Agervang - Vangkvarteret Holbæk
Læs også
Boligområder i Holbæk og Nykøbing Falster ryger af ghettolisten

For at sætte målsætningen i perspektiv har alle 15 boligområder, der på nuværende tidspunkt er på regeringens ghettoliste, markant flere end 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund. I TV2 ØSTs sendeområde er Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør på listen. 

Ikkevestlige indvandrere og efterkommere udgør mere end halvdelen af beboere i alle områderne, skriver Berlingske.


Nyhedsoverblik