Regeringen og DF sænker prisen på Storebæltsbroen

Regeringen og Dansk Folkeparti sænker prisen for at køre over Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister skal fremover betale en fjerdedel mindre for at køre over Storebæltsbroen. Det har regeringen aftalt med Dansk Folkeparti, viser aftaleteksten.

- Vi sænker prisen for at køre over Storebælt med 25 procent, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

quote Det gavner borgerne, og det gavner i høj også erhvervslivet

Brian Mikkelsen (K), erhvervsminister

Dansk Folkeparti har tidligere skudt idéen ned, fordi de hellere vil udbygge motorvejen over Fyn først.

Aftalen bliver et både og. Fra 2018 vil prisen falde. Takstnedsættelsen er først "fuldt indfaset", når motorvejen mellem Nørre Aaby og Odense V er fuldt udbygget til tre spor.

Erhvervsminister: Det gavner erhvervslivet

Regeringen skriver i aftalen, at den vil fremlægge en konkret model senere.

Da regeringen kom med sit forslag, lød argumentet fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at det vil binde Danmark bedre sammen. 

- Det gavner borgerne, og det gavner i høj også erhvervslivet, sagde Brian Mikkelsen dengang.

- Takstnedsættelsen betyder øget mobilitet, da arbejdstagere lettere kan pendle mellem forskellige landsdele, og det betyder nye markedsrelationer og billigere fragt af varer på tværs af landet.

I aftaleteksten er det skrevet ind, at de projekter, der er nævnt i regeringsgrundlaget, ikke blevet udskudt eller forsinket som følge af aftalen.

Der er tale om en ny midtjysk motorvej, en havnetunnel i København, en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en motorvej til Kalundborg.