Redningsfolk hædret for indsats ved togulykke på Storebæltsbroen

Kulturminister Joy Mogensen (S) stod for overrækkelsen af Redningsberedskabsprisen til personale fra Slagelse Brand og Redning

I dag, cirka to et halvt år efter otte personer mistede livet i togulykken på Storebælt, bliver medarbejdere fra Slagelse Brand og Redning hædret.

Da ulykken indtraf den 2. januar 2019, blev både redningspersonale fra Fyn og Sjælland tilkaldt. Ulykken skete på lavbroen og blev forårsaget af en tom sættevognstrailer, der rev sig løs fra et godstog og bragede ind i det modkørende lyntog.  

I dag blev 11 medarbejdere fra Slagelse Brand og Redning hædret for deres indsats. Det foregik hos Falck i Korsør, hvor kulturminister Joy Mogensen (S) lagde vejen forbi for at holde tale og overrække Redningsberedskabsprisen til medarbejderne.

- Det er en kæmpe ære at få lov til at overrække Redningsberedskabspris til både de frivillige og professionelle medarbejdere ved Slagelse Brand og Redning. De var med til at få det til at gå op i en højere enhed den 2. januar, da den ultimative katastrofe ramte. Det viser, hvor stærkt et beredskab vi har, siger kulturministeren.

Redningsberedskabsprisen

Otte blev dræbt

Prisen uddeles både til involverede redningspersonale fra Slagelse Brand og Redning og medarbejdere fra Beredskab Fyn. De fynske kollegaer fik overrakt diplomer ved lignende ceremoni sidste år. Årsagen til, at overrækkelsen har fundet sted ad to omgange skyldes coronasituationen.

Otte mennesker mistede livet i ulykken, hvor en sættevogn fra et godstog kolliderede med lyntoget, der var på vej fra Aarhus til København. Yderligere 18 personer blev alvorligt kvæstet.

Ulykken indtraf klokken 7.30. Ombord på toget var i alt 131 passagerer og seks ansatte.

På tidspunktet for ulykken blæste det kraftigt ind over Danmark. I timerne op til ulykken var Storebæltsforbindelsen lukket for biler, men ikke tog.