Ravfest hitter på Vestsjælland - blæsten giver særligt gode forhold

Ravjagt hitter, og derfor har Nordens guld fået sin egen fest i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag formiddag var der inviteret til en helt særlig fest i Korsør. Der blev budt op til foredrag og gåtur langs strandkanten, hvor der blev ledt efter gyldne ravstykker.

En af dem, der var mødt op til ravfesten, var 8-årige Lea Christensen og hendes mor, og hun var ikke i tvivl om, hvad hun var på jagt efter.

- Det er i hvert fald hårdt, og det vejer ikke så meget, og det kan også godt være lyst, siger Lea Christensen.

Stigende interesse

Isabella Vassing, som er event- og aktivitetskoordinator, destination Sjælland, har fulgt udviklingen for guidede ravture det sidste år og har kunnet se, at der har været rigtig stor tilslutning. Derfor vurderer hun, at der er en stigende interesse for ravjagt fra publikum.

quote Du kan se ind i ravet, og se verden præcis om den var i 3D

Anders Leth Damgaard, formand for Den Danske Ravklub

Netop derfor er Treasure Hunter og Destination Sjælland gået sammen med Storebælt Camping for at arrangere den første ravfest på Vestsjælland.

- Der er få ting i den her verden, som er næsten magisk, og her snakker jeg om rav. For rav er helt reelt en portal ind i fortiden. Du kan se ind i ravet, og se verden præcis om den var i 3D, siger Anders Leth Damgaard, formand for Den Danske Ravklub.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lea Christensen fandt ti stykker rav på sin tur langs strandbredden i Korsør.
Lea Christensen fandt ti stykker rav på sin tur langs strandbredden i Korsør. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Optimale forhold for rav

Det stormende vintervejr, vi har på nuværende tidspunkt, giver ifølge Anders Leth Damgaard optimale forhold for at finde rav.

- Pålandsvinden fører alt materialet fra havbunden ind mod land, og når vinden så vender til fralandsvind, så bør man gå ud og kigge i tangen, og så vil ravet formentligt ligge oppe på tangen eller lige under det, siger Anders Leth Damgaard.

Trods det var Lea Christensens første tur efter de gyldne ravklumper, gav stormvejret hende gode chancer. Det endte derfor med, at hun fandt ti stykker rav langs strandkanten ved Korsør.

- Det er så flot, og det glimter lidt i solen. Og så er det sjovt at finde, så jeg vil gerne prøve det igen, siger Lea Christensen.