Rapport slår fast: Skrotvirksomhed i Korsør støjer mere end tilladt

Skrotvirksomheden HJM Recycling på inderhavnen i Korsør støjer væsentligt mere end det tilladte. Nu skruer kommunen bissen på over for virksomheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere boere har igennem længere tid klaget til Slagelse Kommune over støjgener fra skrotvirksomheden HJM Recycling, der holder til på inderhavnen i Korsør.

Nu viser en ny rapport udarbejdet af Dansk Akustik Rådgivning, at der er hold i klagerne.

Virksomheden støjer nemlig væsentlig mere end det tilladte til stor utilfredshed for formanden for miljø-, plan- og landdistriktudvalget.

quote Selv om det er en industrihavn, så er der stadig nogle krav, der skal overholdes

Jørgen Grüner (SF), formand for miljø-, plan- og landdistriktudvalget i Slagelse Kommune

- Selv om det er en industrihavn, så er der stadig nogle krav, der skal overholdes, siger udvalgsformand Jørgen Grüner (SF).

Handlingsplan afvist

Det er Slagelse Kommune, der har pålagt virksomheden at udarbejde rapporten, som følge af de mange klager, kommunen har fået fra beboerne i området.

I rapporten har virksomheden lavet en handlingsplan for, hvad de vil gøre for at løse problemet. Her foreslår de blandt andet at forhøje de jernvægge, der afgrænser området, samt forhøje de gældende støjgrænser. 

Men det forslag har kommunen pure afvist.

Artiklen fortsætter under billedet.

HJM Recycling holder til på inderhavnen i Korsør. Området er afgrænset af en fire meter høj stålskærm på tre af siderne.
HJM Recycling holder til på inderhavnen i Korsør. Området er afgrænset af en fire meter høj stålskærm på tre af siderne.
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

- Den handlingsplan, de har lavet, løser ikke problemet, og derfor har vi afvist den og sagt, de må komme med noget bedre, der faktisk lever op til de støjkrav, der er, siger Jørgen Grüner og fortsætter:

- Nu har de tre uger til at komme med en ny handlingsplan, som lever op til de nuværende støjgrænser. Det afventer vi, for de skal jo have en chance for at lave de her ting, fastslår han.

Tålmodigheden er opbrugt

Ifølge udvalgsformanden er kommunens tålmodighed dog ved at være opbrugt.

- Vi giver en stor snor for at få tingene til at glide, men hvis man så ikke som virksomhed viser initiativ for at få løst tingene, så er det klart, på et eller andet tidspunkt holder tålmodigheden op, og så må vi stramme op, siger Jørgen Grüner, der er klar til at skrue bissen på, hvis ikke virksomheden kommer med en ny handlingsplan, der lever op til de nuværende støjkrav.

- Så må vi vurdere, hvad vi så gør, om vi skal politianmelde eller på anden måde sanktionere, siger han.

Skrotvirksomheden HJM Recycling bruger området på havnen i Korsør som et mellemlager for jern- og metalskrot.

Her kører lastbiler skrottet til havnen, hvor det stables i bunker. Efterfølgende bliver det læsset ombord på skibe, der sejler det til oparbejdning på eksterne anlæg.