¨

Ramt af nedbrud - billetterne til populært broløb bliver revet væk

Ud over de 9.000 pladser, der er til løbere på halvmaratonen, sætter 6.000 billetter til salg til en kvartmaraton, der får start på Sprogø. Foto: Sund og Bælt

Interessen for at løbe over Storebæltsbroen var så stor, at billetsalget blev ramt af nedbrud tidligt mandag morgen.

Billetterne til Broløbet Storebælt den 20. juni næste år bliver revet væk, siden de blev frigivet natten til mandag.

Det oplyser Per Hansen, der er løbsleder på Broløbet Storebælt.

- Vi har på nuværende tidspunkt solgt cirka 5.400 billetter, og salget er gået helt fantastisk. Lige nu bliver der solgt omkring 1.100 til 1.200 billetter i timen, siger han.

- Det ser ud til, at interessen for løbet er helt enorm, men jeg kan ikke spå om, hvornår der bliver udsolgt, tilføjer han.

Vi havde det privilegie, at vores angement blev lagt ned af brugere, der ville købe billetter

Per Hansen, løbsleder på Broløbet Storebælt

Interessen for løbet betød dog, at salget af de i alt 15.000 billetter blev ramt af nedbrud cirka en time mandag morgen.

- Vi havde det privilegie, at vores arrangement blev lagt ned af brugere, der ville købe billetter. Lige omkring klokken 06.00 var der så mange, der gerne ville tilmelde sig, så der var ikke kapacitet nok, og man kunne ikke komme igennem til billetsalget.

- Men cirka klokken 07.00 havde vores it-ansvarlige løst problemet, og det sker ikke igen, oplyser de, siger Per Hansen.

Løber rundt på Sprogø

Når Broløbet Storebælt næste år slipper løberne ud på broen mellem Sjælland og Fyn, bliver der mulighed for også at løbe en noget kortere distance.

Ud over de 9.000 pladser, der er til løbere på halvmaratonen, sætter 6.000 billetter til salg til en kvartmaraton, der får start på Sprogø.

- Det traditionelle broløb, hvor man løber en halvmaraton, bliver også lidt anderledes, fordi ved Knudshoved skal man ud under brofæstet på lavbroen og se, hvordan sådan en bro ser ud nedenunder, siger Per Hansen.

- Men ved den kvarte maraton har man mulighed for at kigge på Sprogø, hvor Pigehjemmet og havnen er i centrum, tilføjer løbslederen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Distancen fra Sprogø til Knudshoved er 10,55 kilometer. Foto: Sund og Bælt

Dele af Sprogø er fredet, og for at passe på naturen vil dele af den oprindelige ø, inklusive det karakteristiske fyrtårn, ikke være tilgængeligt for deltagerne.

Løberne på den korte distance løber fra Sprogø til Fyn, mens løberne på den lange distance løber fra Sjælland henover Sprogø til Knudshoved.

Blev lagt i graven

Det populære broløb blev lagt i graven i 2017, da daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) besluttede at forbyde løb over Storebæltsbroen.

Det skete på baggrund af en anbefaling fra Vejdirektoratet, som blandt andet baserede deres anbefaling på en generel stigning i trafikken på motorvejene og på et større trafikalt kaos under Lillebælt Halvmaraton i maj 2017.

Den 1. juni i år meldte daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dog ud, at han gerne så, at løbet kunne gentages. En lille måned senere var den nye transportminister Benny Engelbrechts (S) første beslutning at tillade løbet igen.

Du kan tilmelde dig løbet her

Mandag aften klokken 18 er der solgt 7.400 billetter til halvmaraton og 1.100 til kvartmaraton.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App