¨

Ræveskab har bredt sig til hele Sjælland (Video)

Foto: TV ØST

Ræveskab har nu spredt sig til Region Sjælland. Sygdommer er fundet på Skælskør-egnen og det giver bekymrede hundeejere. For menneskets bedste ven er meget udsat for at blive smittet med den ubehagelige sygdom.

Jagthunde er nogen af de hunde, der lige nu risikerer at blive smittet med ræveskab, og det kan blive en voldsom omgang.

- Jeg er da bekymret for at mine hunde skal få ræveskab, for det klør som bare pokker, siger Fritz H. Hansen fra Danmarks Jægerforbund.

[video:flv:100404_raeveskab.flv]

Sygdommen blev første gang opdaget på Sjælland i 2003, i hovedstadsområdet. Først nu er ræveskab kommet til Region Sjælland, hvor det er blevet konstateret på Skælskør-egnen. Sygdommen skaber utryghed på en hundepension

- Jeg synes, ikke det er rart, slet ikke når jeg har en virksomhed, der kan blive påvirket af det. Jeg kan risikere at skulle lukke ned i en periode, hvis en af hundene bliver smittet af det, siger Niels Klausen indehaver af Toftbjerg Hunde- og Kattepension.

Hunde er særlig udsatte for smittefaren, fordi de kan komme ned i rævehuller, eller løbe i de samme hække som en ræv, og mere skal der ikke til, for at de bliver smittet.
Det er ikke livstruende for en hund, hvis den blive smittet med ræveskab. Hunden kan nøjes med et besøg hos dyrlægen og noget medicin, men det giver hunden en meget voldsom kløe.

Ræveskab har stortset udryddet rævene på Bornholm

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App