Række af påsatte brande rammer boligområde: Fandt spor af hjemmelavet brandbombe

I løbet af natten antændte ukendte gerningsmænd en række brande i Nordbyen i Slagelse. Politiet har fundet spor af hjemmelavet brandbombe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele fem påsatte brande ramte i nat boligområdet Ringparken, også kendt som Nordbyen, i Slagelse.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den førte melding om forsættelig brandstiftelse tikkede ind klokken 23.52 mandag, hvorefter meldingerne om de fire andre brande kom i løbet af en halv time.

- Vi har haft masser af politi i området i flere timer, som har talt med beboerne og fædregruppen i området, siger Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Ifølge politiet har ukendte gerningsmænd sat ild til tre scootere, som stod i tre forskellige skure. Alle tre scootere fik lettere brandskader, mens ildspåsættelserne har efterladt tydelige spor de steder, hvor de stod parkeret. 

Der blev desuden sat ild til en bil, som stod parkeret i en ulåst garage. Her er bilen udbrændt, mens garagen nærmest er gået op i røg.

Flere ildspåsættelser i løbet af weekenden

De ukendte gerningsmænd, som menes at stå bag alle nattens ildspåsættelser, forsøgte også at sætte ild til en varevogn, der stod i det fri. Den slap dog med brandskader omkring højre fordæk.

Til gengæld efterlod den vigtige spor til politiet. For ved varevognen fandt politiet nemlig glasskår og væske, som sagtens kan være benzin.

- Det ligner, at de har kastet en molotovcocktail (hjemmelavet brandbombe red.) mod varevognen, fortæller Jan Nielsen. 

- Vi har selvfølgelig nogle mistanker, som vi nu skal undersøge nærmere. Mere kan jeg ikke sige lige nu, tilføjer vagtchefen.

Der har i løbet af weekenden være flere episoder med ildspåsættelser i området omkring Ringparken. Sagerne er nu overdraget til lokalpolitiet, som skal forsøge at opklare dem.