Række af påsatte brande hærger Slagelse: Politiet efterlyser vidner

Politi og brandvæsen måtte syv gange rykke ud til sager om brand i Slagelse. Gerningsmanden er stadig på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse har længe været plaget af påsatte brande, og fredag aften skete det igen op til flere gange i den sydvestsjællandske by.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der blev sat ild til to containere i på Kierulffsvej i Nordbyen, mens der i den centrale del af byen blev sat ild til en BMW på Skovsøgade.

quote Containerbrandene er påsat, det er der ingen tvivl om

Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ud over de tre brande, som politiet vurderer til at være påsatte, rykkede brandvæsnet ud til fire andre anmeldelser om brand. Alle fire anmeldser viste sig senere at være falske.

- Containerbrandene er påsat, det er der ingen tvivl om. Sådan nogle containere begynder ikke bare sådan lige at branden af sig selv, og slet ikke to lige efter hinanden. Det er meget påfaldende, siger vagtchef Anders Mikkelsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Blev set smadre siderude på bil

- Det samme vurderer vi med bilen, som brændte. Det er faktisk set en person i nærheden af den bil stikke af fra stedet, siger vagtchefen og tilføjer:

- Han smadrer faktisk ruden i førerdøren på bilen, og kort efter brænder bilen. 

 
  Foto: René Lind

Vidner på gerningsstedet beskriver personen ved bilen som mand af udenlandsk udseende, spinkel af bygning, 185 centimeter høj, mindre overskæg, iført sort hættetrøje, mørke bukser og hvide sko.

- Vi har ikke nogen beskrivelse af flugtkøretøjet, men vi har nogle ting, som vi kan følge op på, fortæller vagtchefen.

Anmeldelse om brand på sygehus

Kort efter midnat lød der meldinger om ild på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, hvor personer på stedet kunne konstatere røglugt gennem ventilationen på sygehuset.

Men der blev ifølge politiet ikke konstateret brand. Det drejede sig formentlig om røg fra den tidligere bilbrand. 

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, som kan hjælpe med at opklare de tre påsatte brande. Hvis man har oplysninger, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. 

 
  Foto: René Lind