Psykisk syge vil ikke tilbage til Motalavej

En gruppe psykisk syge brugere af værestedet Birkehuset i Korsør vil holde op med at komme på værestedet, hvis de bliver flyttet tilbage til Motalavej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Skov er en af de psykisk syge brugere af værestedet Birkehuset. Han kommer til at bruge meget mere tid i sin lejlighed, hvis Slagelse Kommune flytter brugerne af værestedet tilbage til Motalavej.

- Så har vi tænkt os at boykotte stedet og lade være med at komme der, fortæller Henrik Skov.

Han er udpeget som talsmand af de omkring 40 brugere af Birkehuset. Brugerne har længe følt sig chikaneret af unge fra Motalavej, og det er ikke småting, de har oplevet.

- En bruger mistede 25.000 kroner, da han blev truet til at udlevere dankort og pinkode. Der har været taskerøverier, og der har været to knivoverfald, siger Henrik Skov.

Landsforeningen SIND bakker op om de psykisk syge brugere af Birkehuset.

- Slagelse Kommune skal flytte det værested væk fra Motalavej. De borgere, der kommer der, er så svage og utrygge ved at være der, at der aldrig kan komme noget godt ud af at tvinge dem tilbage, siger Ingelise Svendsen, som er næstformand i foreningen.

Onsdag besluttede Slagelse Kommune at lukke Birkehuset og flytte brugerne til Skælskør. Det skete efter flere måneders hærværk, chikane og trusler rettet mod stedet og brugerne.

- Det var sikkerheds- og trivselsmæssigt nødvendigt, sagde Eddie Göttsch, som er centerleder hos Socialpsykiatrisk Center Slagelse.

Kommunen arbejder på at finde midlertidige lokaler i Korsør, men det er meningen, at brugerne af Birkehuset skal tilbage til Motalavej. Det slog borgmesteren fast på et møde med Henrik Skov i dag.

- Tanken er at få dem tilbage til Motalavej. Nu har vi en dialog, og jeg vil gøre alt for at inddrage dem i, hvad der skal til, hvis vi skal arbejde på at få dem tilbage, siger Stén Knuth (Venstre).

Henrik Skov er skuffet, men han fortæller, at han arbejder videre på, at brugerne får et værested et andet sted end på Motalavej.