¨

Psykisk sårbare får hjælp af ny app

Foto: TV ØST

En ny app skal hjælpe psykisk sårbare med blandt andet at huske aftaler, administrere medicin og øge fokus på trivsel og fysisk aktivitet.

Der er hjælp på vej til psykisk sårbare i Slagelse Kommune. Hjælpen kommer i form af en app, der skal gøre livet lidt nemmere for brugerne. 

Det er Socialpsykiatrisk Center Slagelse, som sammen med et lokalt IT-firma og i samarbejde med psykisk sårbare borgere har udviklet mobil app’en MindMotion, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

MindMotion er en app, som forebyggende hjælper psykisk sårbare borgere og andre, som blandt andet har svært ved at overskue og strukturere hverdagen, og som gerne vil styrke kontakten til deres netværk. App’en er gratis for alle borgere i Slagelse Kommune.

Udarbejdet i samarbejde

Udviklingen af MindMotions design og funktioner er foregået i et længere og meget tæt test- og udviklingsforløb sammen med psykisk sårbare borgere, som er de potentielle brugere, og det er der kommet en enkel, overskuelig og intuitiv app ud af, som har de centrale hjælperedskaber indbygget.

- Det har været helt afgørende for os, at borgerne har været fuldt inddraget i processen, og det er derfor, vi har fået et så godt resultat, siger Eddie Göttsch, centerleder i Socialpsykiatrisk Center Slagelse.

Huske aftaler, administrere medicin og øge fokus

MindMotion er et digitalt selvhjælpsredskab, der blandt andet kan hjælpe med at huske aftaler, administrere medicin og øge fokus på trivsel og fysisk aktivitet. Borgerne kan også med app’en nemt og overskueligt dele det centrale med deres netværk og derved give bedre muligheder for at få den rette hjælp.

- I samarbejdet mellem borgernes konkrete viden om deres centrale behov, socialpsykiatriens faglighed og vores digitale viden har vi kunnet målrette MindMotions funktioner, så den opfylder det, der efterspørges og med en brugerflade, som borgerne synes om, siger Lasse Baungaard fra Digitypes, som er den lokale virksomhed, der er hovedpartner i udviklingen.

Ud til andre kommuner

Herudover er også firmaet Adapt Mobile partner, og de har stået for at programmere app’en.

MindMotion kan downloades i App Store og på Google Play. App’en er udviklet af Slagelse Kommune, men Socialpsykiatrisk Center forventer, at også andre kommuner og aktører vil være interesserede i at købe adgang til app’en til brug hos dem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App