Psykiatrisygehuset i Slagelse vinder pris for bedste byggeri i verden

Psykiatrisygehuset i Slagelse vandt sent torsdag aften MIPIM-prisen for bedste sundhedsbyggeri i verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke de fleste, der kender prisen. 

Men ikke desto mindre har psykiatrisygehuset i Slagelse torsdag aften vundet MIPIM-prisen for bedste sundhedsbyggeri i verden.

Årets MIPIM-priser blev uddelt torsdag aften i Cannes i Frankrig. Og priserne gives altså til byggerier over hele verden, som en international jury indstiller og vurderer.

- Der er nok mange, der ikke kender til denne pris, men i ejendoms- og byggebranchen er det så absolut en af de ypperste priser at vinde. Vi er meget stolte i Region Sjælland over den anerkendelse, lyder det fra projektchef Henrik Bendix Olsen i en skriftlig meddelelse.

Nyskabende tankegang i Slagelse

De tre andre byggerier, der var indstillet til prisen, var et børnehospital i Liverpool, et retspsykiatrisk hospital i Trelleborg og et universitetshospital i New Orleans.

- Feltet op til var stort, så at komme i en finale var en ære i sig selv. Men at Psykiatrisygehuset vinder over så store og flotte projekter rundt om i verden vidner også om, at det er et helt særligt sygehus, der er bygget i Slagelse, siger Henrik Bendix Olsen.

Juryen pegede i deres begrundelse for prisen blandt andet på den nyskabende tankegang i Psykiatrisygehuset i Slagelse, hvor arkitekturen spiller en stor rolle i helbredelsen af patienterne. Gennemsigtigheden og fleksibiliteten i bygningen blev også fremhævet af juryen.

Fakta