Problemerne på Motalavej kom på regeringens bord: - Der var bred enighed

Onsdag har BoligKorsørs formand Ebbe Ahlgren været til møde med Justitsministeriet og Boligministeriet om uroligheder på Motalavej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Formanden for BoligKorsør, Ebbe Ahlgren, der også sidder i Slagelse Byråd for Venstre, har onsdag afholdt Skypemøde med repræsentanter fra Bolig- og Justitsministeriet vedrørende Motalavej.

- Som jeg hele tiden har sagt, så er det en samfundsmæssig opgave, at vi skal sikre trygge boligområder for alle mennesker i Danmark. Det er ikke kun boligselskabernes, men det er en fælles opgave, siger Ebbe Ahlgren til TV2 ØST.

- Jeg synes, vi havde et godt og konstruktivt møde. På det møde deltog min økonomichef og jeg og repræsentanter fra Justits- og Boligministeriet.

- Jeg synes, vi havde en god og konstruktiv dialog om de problemstillinger, vi har rejst om Motalavej om de to familier, der har ligget i slagsmål på gaderne.

Vil kunne sætte familier på gaden hurtigere

Med sig havde boligformanden konkrete forslag til, hvordan man kan gøre det nemmere for boligforeningerne at sætte ind over for de beboere, der skaber utryghed og begår kriminalitet.

quote Det er en samfundsmæssig opgave, at vi skal sikre trygge boligområder for alle mennesker i Danmark

Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør

- Vi vil gerne have en langt hurtigere sagsbehandling, siger Ebbe Jens Ahlgren, der fortæller, at der i dag kan gå op til fire år, fra en person er blevet sigtet i en sag om grov kriminalitet, til boligselskabet kan sætte dem ud af deres lejlighed. De sager bør kunne speedes gennem systemet, siger han.

Forslaget tog de to ministerier godt imod, fortæller Ebbe Jens Ahlgren:

- Jeg synes, vi havde generel enighed om udfordringen med de lange sagsbehandlingstider. Det var de meget lyttende over for.

- Nu skal de arbejde videre og vores synspunkter vil indgå i regeringens videre arbejde. Der var enighed på mødet om, at der skulle speedes op på de her sager.

Har tidligere skrevet brev

Formanden for boligforeningen har tidligere på måneden skrevet et brev til justitsministeren, hvor han udtrykte sit ønske om at få ændret lovgivningen, så boligselskaberne ikke skal vente i årevis på at få lov til at sætte folk, der har begået kriminalitet, ud af deres lejlighed.  

- Jeg synes, det er et samfundsmæssigt problem, når vi som boligorganisation ikke kan sikre gode og trygge omgivelser og rammer for vores lejere, og det kan vi ikke nu, sagde boligformanden dengang til TV2 ØST.

 

Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne
Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne

I løbet af sommeren 2020 har der af flere omgange været masseslagsmål i bebyggelsen omkring Motalavej.

Her har 30-40 mennesker tørnet sammen og politiet har blandt andet måtte tilkalde assistance fra både Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi for at få skilt parterne ad. 

Vil have hårdere straf for overtrædelse af zoneforbud

I forbindelse med urolighederne ved Motalavej er der flere, der er blevet idømt et zoneforbud. 

Det betyder, at de ikke må opholde sig i bestemte områder, og overtrædes et sådant zoneforbud bliver man idømt en uges ubetinget fængsel. 

Men ifølge Ebbe Jens Ahlgren, så burde der være kontant afregning, når man overtræder et zoneforbud. 

- De burde blive anholdt, komme for en dommer og så blive sat til at afsone med det samme, siger han. 

Politiet indførte visitationszone i området her.
Politiet indførte visitationszone i området her. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Formanden for BoligKorsør fortæller, at som det er lige nu, så kan der gå mere end et år, inden folk skal ind og afsone for overtrædelsen af deres zoneforbud.

- Det er til grin. Det har de altså ikke respekt for, siger han. 

quote Det vi hørte var, at ministerierne ville tage input med til de verserende forhandlinger om politireformen

Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør

Det fortalte han også til repræsentanterne fra de to minsterier, som var lydhøre over for hans pointer:

- Det var mit indtryk, at man var meget lyttende, og man har måske også nogle værktøjer, vi kan kigge på. Men dem vil jeg hellere kigge på, når vi har forhandlet de her ting på plads. Men det lover rigtig godt, siger boligformand Ebbe Jens Ahlgren.

- Det vi hørte var, at ministerierne ville tage input med til de verserende forhandlinger om politireformen, ligesom de var meget lydhøre over for manglende effektuering af overtrædelser af zoneforbud.  

Konflikt handler om ære og hash

Som TV2 ØST tidligere har fortalt, så er konflikten på Motalavej langt fra ny.

Den har rødder tilbage i en flygtningelejr i Libanon, hvor de to familier boede, og den handler både om ære og om mulighed for hashhandel.

motalavej2.jpeg
Læs også
Boligformand raser efter masseslagsmål: - Så kommer vi ikke af ghettolisten
motalavej2.jpeg
Læs også
Boligformand raser efter masseslagsmål: - Så kommer vi ikke af ghettolisten

E-mails mellem ledelsen i den kriminalpræventive enhed og direktøren for skoleområdet i Slagelse Kommune, som TV2 ØST har fået aktindsigt i, viser, at årsagen til konflikten ikke er entydig.

Det er svært at sige præcist, hvad konflikten præcist handler om. Den indeholder alt lige fra æresproblematikker, stofsalg, klanstrukturer med videre, står der blandt andet i korrespondancen.


Nyhedsoverblik