Problemer med Tølløsebanen nærmere løsning

Togbusser har overtaget på en del af Tølløsebanen, men regeringen vil nu sikre ro om finansieringen af privatbanerne. Derfor fastholdes de nuværende fordelingsnøgler for bloktilskud og investeringstilskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tølløsebanen kan nu være tættere på en redning.

Den uvished om finansieringen, der har fået Region Sjælland til at trække i bremsen, vil regeringen nu skabe klarhed over. Det skriver Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen fastholder de nuværende fordelingsnøgler for bloktilskud og investeringstilskud - også efter 2016.

- Den aktuelle situation på Tølløsebanen er et godt eksempel på, at denne afklaring har været tiltrængt. Når nu der er skabt den klarhed om privatbanernes finansiering, som Region Sjælland har efterlyst, forventer vi i regeringen også, at regionen sørger for en hensigtsmæssig vedligeholdelse i fremtiden, siger Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Der har været indsat togbusser på en del af Tølløsebanen, fordi skinnerne er i for dårlig stand.

- Nu er det bare at komme i gang. Nu findes der ikke længere argumenter for ikke at træffe en hurtig beslutning om en renovering af skinnerne, så pendlerne får ordentlige forhold på Tølløsebanen, siger Rasmus Horn Langhoff, der er folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sjællands Storkreds. 

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til udviklingen fra Region Sjælland.