Privatmand ville købe krakket Slagelse-bank

Mandag blev Andelskassen J.A.K. Slagelse overtaget af Finansiel Stabilitet med øjeblikkelig virkning, men helt frem til sidste uge forsøgte en privat investor at redde den forliste bank.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Andelskassen J.A.K. Slagelse er nu at finde på statens gravplads for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, efter Finanstilsynet dømte andelsbanken endegyldigt ude. Men en privat invester havde allerede i sidste uge underskrevet en købsaftale og kastet en redningskrans til den synkende skude. Han fik bare ikke lov til at redde den.

- Jeg forventer, at Finansiel Stabilitet indkalder mig til et møde snarest, så vi kan løse den her sag, fortæller privat investor Jens Kindberg til Børsen. Jens Kindberg har længe forsøgt at overtage andelskassen.

Finanstilsynet har haft andelskassen under nøje opsyn siden 2010, fordi der har været stor usikkerhed omkring bankens drift. I sidste uge blev andelskassen meldt til politiet, fordi de ikke overholdt reglerne for at undgå hvidvaskning af penge. Samtidig blev direktøren i banken udskiftet.

Kunder bliver stadig betjent

Finansiel Stabilitet har overtaget styringen af banken med øjeblikkelig virkning, og bestyrelsen er trådt af. De godt 4.600 kunder vil stadig kunne blive betjent. Den private invester Jens Kindberg har allerede købt store dele af den krakkede bank, og han ønsker stadig at overtage hele driften af banken. Men hvad der kommer til at ske med banken nu, vil blive besluttet af Finansiel Stabilitet.

Andelskassen J.A.K. har hovedkontor i Slagelse, men banken har også fillialer uden for regionen.