Private skal betale for kystsikring

I Korsør skal hver grundejer selv til lommerne for at sikre sig mod fremtidige oversvømmelser af deres kældre. Det får blandede modtagelser i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gaden midt i byen forvandlede sig til en flod, der sendte store mængder vand ind i husene. Beboerne på Dyrhaugevej husker tydeligt en særlig nat i november 2006. Nu ni år efter er Slagelse Kommune klar med en kystsikring, der skal sikre beboerne mod fremtidige oversvømmelser.

Det er de glade for i byen. Men de er ikke glade for, at regningen for byggeriet bliver sendt til dem selv.

- Jeg synes, det er et godt initiativ. Men jeg synes ikke, det kun er os, der skal betale for det, lyder det fra Lars Schandorph der bor på dyrhaugevej

Men beslutningen om, hvem der skal betale for kystsikringen er taget hos kommunen.

- Det er sådan, lovgivningen er i Danmark. Det er det vi forholder os til, fastslår projektleder i Slagelse Kommune Merete Hvid Dalnæs.

Den konkrete løsning på kystsikringen er endnu ikke fundet, derfor indleder kommunen nu en dialog med borgerne på området. Men ligegyldigt hvilken løsning, der vælges, kommer det til at koste omkring 20 millioner kroner. De penge skal fordeles ud på samtlige grundejere i det berørte område. Og det kommer til at koste omkring 20.000 for den enkelte.

- Det lyder som mange penge i mine ører. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi skal betale, fordi vi bor i en havneby, fortæller Mette Pihl, der bor på Dyrhaugevej.