Prins Henrik vild med Gung Go kugler fra Korsør

Prins Henrik blev så vild med Gung Go kugler fra Korsør på en messe, at det lille iværksætterfirma bag få dage senere fik en bestilling til Kongeskibet på 300 styk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et lille iværksætterfirma fra Korsør blev rendt over ende på deres allerførste messe – Foodfestmessen til Aarhus Festuge, hvor de delte mere end 10.000 af deres hjemmelavede Gung Go kugler ud. Prins Henrik var blandt gæsterne, og onsdag eftermiddag ringede Kongehuset så. Det skriver firmaet bag i en pressemeddelelse.

Inden den tre dages Foodfestmesse i forrige weekend sagde arrangørerne, at et par tusind Gung Go kugler ville være rigeligt til smagsprøver. Gung Go kuglerne er Pakamas opfindelse – Allans Chemnitzs thailandskfødte hustru, som blander thaikøkkenet med grønlandske råvarer. Ideen er at bruge grønlandsk fisk og skaldyr på en måde, så også børn vil elske det. For en sikkerhedsskyld lavede Allan Chemnitz, der er ejer af firmaet bag og kokken Bobby Ritnarong cirka 6000 af de sprøde kugler med enten reje eller græskar fyld.

- Det var slet ikke nok. Så vi lånte en restaurant i Aarhus og sad der hver aften efter messen og pillede rejer og lavede nye kugler. Vi nåede at dele mere end 10.000 kugler ud, så det gik langt over forventning, fortæller Allan Chemnitz, iværksætter og ejer af Greenland Food, som står bag Gung Go kuglerne.

Troede det var en joke

Blandt gæsterne på Foodfestivalen var Prins Henrik, og selv om Allan Chemnitz og hjælperne aldrig nåede at se, om de havde royalt besøg på standen, må kuglerne have gjort indtryk. For onsdag eftermiddag – tre dage senere, ringede Allans mobil.

- Det var en herre fra Kongeskibet Dannebrog, som ville høre, om vi kunne levere Gung Go kugler til en reception på Dannebrog. Allerede nu på lørdag! Først troede jeg, det var en joke, men så fik vi ellers travlt. Vi havde jo ikke noget køkken at lave dem i, og bortset fra dybfrosne grønlandske pil selv rejer havde vi heller ikke ret mange råvarer, fortæller Allan Chemnitz.

Fik lov at låne Sommerlyst

Han var allerede på udkig efter et egnet køkken i Korsørområdet og havde haft møde med Sven Lyse fra Glasværket - et virksomhedshotel, som tilbyder kontor og lagerplads til virksomheder og iværksættere - og erhvervschefen Per B. Madsen. Glasværket ville gerne hjælpe med at skabe en køkkenløsning, men den var slet ikke så langt endnu, så Allan Chemnitz ringede til Per B. Madsen for at finde et køkken NU.

- Jeg kom i tanke om Sommerlyst ude i Korsør Lystskov. Det er ejet af Korsør Fugleskydnings- og Forskønnelsesselskab, men står tomt pt. og venter på, at en ny forpagter overtager det 1. oktober. Heldigvis ville foreningen gerne hjælpe, og Greenland Food fik lov at rykke ind med det samme mod at betale for el, vand og varme, forklarer Per B. Madsen.

Så torsdag blev der storhandlet, og fredag formiddag rykkede Gung Goholdet så ind i Sommerlyst.

- Jeg er lige blevet færdig med at pille de sidste rejer til kuglerne. Vi får dem i kasser med fem kilo rejer med skal i hver. Det tager mig cirka to en halv time om sådan en kasse, mens Bobby kan gøre det på omkring en time, forklarer Allan Chemnitz.

Første kunde: Kongeskibet

Men Bobby  er også uddannet kok og har et imponerende CV med blandt andet en førsteplads for kokkeelever og en 2. plads til DM. Mens Allan har en fortid som fisker i Sisimiut i Grønland som ung, inden han blev uddannet indenfor IT.

- Fremover vil vi nok bruge færdigpillede rejer til kuglerne, fortæller Allan Chemnitz med et stort smil.

Kuglerne og saucen til Kongeskibet blev de færdige med fredag aften ved 19-tiden, så blev kuglerne lynfrosset, og lørdag kørte Allan så ind på Holmen i frysebilen og afleverede dem selv til Dannebrog.

- Det er da lidt spændende, at vores allerførste rigtige bestilling og kunde er Kongehuset. Vi ved ikke engang, hvad det er for en reception, de skal bruges til. Kun at de er 40 personer, og at de skal bruges som en appetizer. Men jeg har lavet en udførlig beskrivelse af, hvordan kuglerne skal laves i ovnen eller steges i olie. Og fortalt om historien med grønlandske råvarer bag, fortæller Allan Chemnitz.

 
  Foto: Christina Kabel

Kok Bobby Ritnarong i køkkenet i fuld gang med forberedelserne til den kongelige leverance

. Foto: Christina Kabel

 

 
  Foto: Christina Kabel

Gung Go kuglerne. Foto: Christina Kabel

 

 
  Foto: Christina Kabel

Allan Chemnitz med Gung Go kuglerne. Foto: Christina Kabel

 

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik