Prins Felix flytter til Slagelse efter sommerferien

Efter en veloverstået studentereksamen begynder prins Felix på uddannelse her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Studenterne springer ud på stribe i disse dage. En af dem er prins Felix - søn af prins Joachim og grevinde Alexandra.

Det var hans far, prins Joachim, der fik æren af at sætte huen på prinsens hoved - og det var en ganske flot karakter, der forinden kunne skrives i huen. Prins Felix sluttede nemlig sin uddannelse på Gammel Hellerup Gymnasium af med et 12-tal i dansk.

quote Det har jo været en stor tradition for familien. Og nu har min bror prøvet det og så tænkte jeg, at det ville jeg da også

Prins Felix

Da han blev mødt af pressen foran gymnasiet, fortalte han for første gang offentligheden om sine fremtidsplaner. Her kom det frem, at prinsen efter sommerferien skal flytte her til regionen - nærmere bestemt til Slagelse, hvor han skal uddannes til officer i Hæren.

- Det er et år i Slagelse, og andet år af uddannelsen foregår på en kaserne, man selv ansøger om, fortalte prins Felix.

Felix, hvis fulde navn er "Felix Henrik Valdemar Christian prins til Danmark, greve af Monpezat", sluttede sin gymnasietid med et 12-tal i huen".
Felix, hvis fulde navn er "Felix Henrik Valdemar Christian prins til Danmark, greve af Monpezat", sluttede sin gymnasietid med et 12-tal i huen". Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dermed er der to prinser, der efter sommerferien vil være under uddannelse her i regionen. Tidligere på året kom det nemlig frem, at prins Christian, nummer to i arvefølgen, begynder på Herlufsholm Gymnasium i Næstved efter ferien.

Prins Felix' uddannelse er den etårige løjtnantuddannelse under Hærens Officersskole i Slagelse. Den består af otte måneders officersuddannelse på Hærens Sergentskole i Slagelse efterfulgt af fire måneder hos 2. Brigade på Antvorskov kaserne i Slagelse. Derefter skal man være et år ved et af Hærens regimenter, hvor man arbejder som delingsfører.


Kongehuset har altid været tæt knyttet til Forsvaret, og prins Felix kunne også fortælle, at det har haft stor betydning for valget.

quote Jeg har været meget fast besluttet om det i noget tid

Prins Felix

- Det har jo været en stor tradition for familien. Og nu har min bror prøvet det og så tænkte jeg, at det ville jeg da også, fortalte han.

Storebror prins Nikolai begyndte i efteråret 2018 som reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde. Efter blot to måneder afbrød han dog uddannelsen i utide. Ifølge hans mor skyldtes det, at han ikke følte, at militæret var den rette hylde for ham.

At hans storebror forlod militæret i utide har dog ikke afskrækket prins Felix.

- Faktisk ikke. Jeg har været meget fast besluttet om det i noget tid, fortalte prinsen.