Postkassen skal ud til vejen

Hvis du vil have din post, ja så skal postkassen helt ud til vejen. I Skælskør har en borger dog fundet en meget alternativ løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye postkasselov trådte i kraft 1. januar, og det betyder at postkassen skal stå i vejskellet ud til den nærmeste offentlige vej.

Men rigtig mange har ikke lige nået at få sat postkassen op. I Skælskør har en borger taget den nye postlov bogstaveligt. Postkassen 'sidder' altså ude ved vejen i en havestol.

Har man ikke fået opsat en postkasse endnu, vil man få en påmindelse fra postvæsnet, og hvis ikke det hjælper, vil man derefter blive politianmeldt.

Præcis hvor strengt eller lempeligt reglerne vil blive håndteret, er endnu uafklaret. Ifølge Bolius.dk er heller ikke afklaret, hvor lang tid der går, før Post Danmark skrider til advarsler og returnering af post. Men det ligger fast, at du risikerer, at posten bliver returneret.

- Postbuddet er ikke forpligtet til at levere post, hvis der ikke er en korrekt opstillet postkasse. Ligeledes risikerer borgeren i sidste instans at få en bøde, hvis der ikke opstilles en korrekt placeret postkasse, og man ikke har fået dispensation, fastslår kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen, Anders Wiese Hooge overfor Bolius.dk.