¨

Posthuset i Slagelse lukker

Foto: TV ØST

Posthuset i Slagelse lukker og bliver erstattet med en postbutik i Vestsjællandscentret.

Efter at have ligget lige ved stationen i 81 år er det nu slut. Posthuset i Slagelse lukker og slukker. Det bekymrer formand for Slagelse Turistråd, Svend-Erik Kristensen. Han mener, det vil komme til at gå udover turismen.

- Det er kedeligt dels fordi det er 301 års historie, der forsvinder fra Slagelse, og det er helt tilbage fra postvognenes tid. Det er kedeligt for vores turister, som identificerer det danske postvæsen med Danmark, og at det er en del af oplevelsen ved at være turist, siger Svend-Erik Kristensen.

300 års posthistorie

I 1711 fik Slagelse et hovedpostkontor, og byen har i mange år spillet en central rolle i dansk posthistorie. Posthuset har siden 1931 haft til huse på Søndre Stationsvej. Nu kommer der i stedet til at ligge en postbutik ved Kvickly i Vestsjællandscentret. Der er nemlig ikke nok kunder til at posthuset kan køre rundt.

- Jeg har intet imod udviklingen, og udviklingen den går den vej, og sådan er det. det som vi begræder hernede er, at der forsvinder et stykke kultur hernede, der forsvinder noget af det, som turisterne kommer efter, siger Svend-Erik Kristensen.

En del af udviklingen

Åbningen af postbutikker er helt i tråd med udviklingen. Når Slagelse Posthus om to måneder lukker dørene, er der kun seks posthuse tilbage i regionen. Hvorvidt der stadig vil være posthuse om ti år, kan PostDanmark ikke oplyse.

- Vi kan om nogen godt forstå, at man kan komme til at længes tilbage til de gamle dage. Vi kan godt forstå, at kunderne her i Slagelse har været rigtig glade for deres posthus. Men vores erfaringer er også, at efter lidt tid bliver kunderne også rigtig glade for de udvidede åbningstider i postbutikkerne, siger Eva Malene Hartmann, der er privatkundechef i PostDanmark.

Formanden for turistrådet er stadig skeptisk. Han mener, at en del af Danmarkshistorien forsvinder med posthusene.

- Danmark er lig med wienerbrød, lurpaksmør, den lille havfrue og til sidst det danske postvæsen. Det er idyl, det er kongeriget, det er hele eventyrlandet. Og med posthuset forsvinder der altså en stump af det, siger Svend-Erik Kristensen.

 

02:56 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App