¨

Populær Matador-dag bliver dyrere – skal betale DR for brug af varemærket

Matador-dagen i Skælskør er populær - sidste år var der flere tusinde mennesker i gaderne. Arkivfoto. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Folkene bag Matador-dagen i Skælskør skal finde ekstra penge inden årets udgave. DR skal nemlig have betaling for brug af varemærket, viser det sig.

En gang om året bliver Korsbæk vækket til live i Skælskør, når den store Matador-dag bliver gennemført.

Sådan bliver det også i år, men først skal folkene bag dagen ud at søge fonde og sponsorer.

Matador er nemlig et varemærke, og Danmarks Radio skal have rettighedspenge, hvis det bliver brugt i andre sammenhænge.

Det skriver Sjællandske.

Kan godt forstå det

DR har rettet en venlig henvendelse til idé-kvinden bag arrangementet, Vibe Larsen, for at bede om et honorar.

- Jeg forstår det godt. Man må jo heller ikke bare kopiere en Legoklods, og vi har faktisk tidligere været i kontakt med Nordisk Film, som vi fejlagtigt troede havde rettighederne på Matador, siger Vibe Larsen til avisen.

DR blev opmærksom på arrangementet i Skælskør, da Korsbæk på Bakken henvendte sig for at høre, om de var bekendt med Matador-dagen i den vestsjællandske by.

- Vi må ikke forskelsbehandle forskellige aktører. Samtidig er Matador et af de største og vigtigste brands for DR, hvorfor vi også passer rigtig meget på det, siger Maiken Maigaard, der er teamleder i DR, til Sjællandske.

Hverken DR eller Vibe Larsen ønsker at oplyse til Sjællandske, hvor meget de skal betale i honorar for at få lov til igen at bringe Korsbæk til live i Skælskør.

01:02

Hvor meget ved du om Matador? Emilie Krageskov fra Sorø er 16 år - og vild med tv-klassikeren Matador. Hun har helt styr på alle detaljerne.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App