¨

Polititolk hjalp tyrkere gennem køreprøver

Foto: TV ØST

Det vakte opsigt, at tyrkere fra hele Danmark tog til Slagelse for at tage teoriprøven til kørekortet. Det viste sig, at en tolk hjalp dem igennem.

 Metin Kavak var lidt for hjælpsom, da han arbejdede som tolk for politiet og fik tyrkere fra hele Danmark til at tage til Slagelse for at tage teoriprøven til kørekortet. Det vakte opsigt, at flere end ellers bestod prøven, og det fik politiet til at undersøge sagen nærmere, skriver Sjællandske.

Nu koster det den 43-årige Metin Kavak jobbet, at han i januar blev dømt for snyd med køreprøver.

Kavak arbejdede også som SSP-konsulent og har også tidligere siddet i byrådet for Socialdemokraterne i Slagelse Kommune, men det var altså i jobbet som tolk for politiet, at han blev taget i at snyde.

Afsløret på kamera

Metin Kavak har tyrkisk baggrund og hjalp blandt andet med at oversætte ved teoriprøver. Da politiet kom på sporet af, at noget var galt, overvågede de en teoriprøve, som afslørede, at Kavak hjalp sine landsmænd med svarene til prøven, fortæller en kilde fra politiet til avisen.

Nu mister han altså både jobbet som tolk for politiet og jobbet som SSP-medarbejder, selv om han til Sjællandske siger, at han trods avisens indsigt i anklageskriftet intet kender til dommen på de 20 dages betinget fængsel. Det gør de til gengæld i kommunen.

- Vi kender til dommen, og selv om Kavak formelt stadig er ansat i Slagelse Kommune, har han været fritstillet fra et tidspunkt kort efter dommen engang i februar, mener jeg. Jeg kan også bekræfte, at vi har indledt en forhandling med hans faglige organisation, og at Metin Kavak er indstillet til uansøgt afskedigelse, siger Per Kensø, skolechef i Slagelse Kommune.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App