¨

Politimand hang fast på flygtende bil

Foto: TV ØST

En VW Golf med stjålne nummerplader kørte søndag aften af sted med betjent hængende ud af vinduet.

En episode på Shell-tanken på Bjergbygade i Slagelse kunne søndag aften være endt fatalt for en betjent. Nu leder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter to mænd i sagen.

Det hele begyndte, da en politipatrulje blev mistænksomme og satte sig for nærmere at undersøge en sort VW Golf, der holdt på tanken og gassede op.

- Da kollegaen kommer hen til bilen for at tale med føreren, så gasser han op og begynder at køre med kollegaen hængende ud af sideruden, fortæller vagtchef Søren Nielsen til Ritzau.

Efter cirka 10 meters kørsel blev det for alvor farligt for betjenten, da føreren af bilen besluttede sig for at dreje til venstre.

- Inden kollegaen når at blive kørt over, så får han heldigvis skubbet fra på en måde, så han kommer fri. Han slap med nogle skrammer, fortæller Søren Nielsen.

Inden optrinnet på tankens parkeringsplads havde politipatruljen desuden observeret en person, som befandt sig inde i butikken. Han nåede ligesom den hensynslyse fører at forsvinde, inden politiet fik fat i ham.

- Om det har været et røveri, de havde gang i, eller hvad det nu var, det ved vi ikke, fortæller Søren Nielsen.

Noget tyder dog på, at der var en eller anden form for ulovlig aktivitet i gøre. Nummerpladerne, som sad på VW Golfen viste sig nemlig at tilhøre en anden bil.

- Der er tale om nummerplader, der er blevet stjålet for et godt stykke tid siden, fortæller Søren Nielsen.

Mandag skal politiet i gang med at gennemgå tv-overvågningsmateriale fra tankstationen i håbet om at kunne finde frem til, hvem de to mænd - ham i butikken og ham i bilen - er.

Politiet betragter indtil videre sagen som en overtrædelse af to alvorlige paragraffer i straffeloven: vold mod tjenestemand i funktion og paragraffen om bevidst at udsætte andres liv for fare.

Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner på telefon 114.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App