¨

Politikere risikerer dagbøder

Foto: TV ØST

Truslen om dagbøder har fået flertallet i byrådet i Slagelse på andre tanker. Nu vil de formentlig alligevel stemme for at sende de omstridte vandhandleplaner i høring.

Det vakte ellers opsigt i hele landet, da et flertal af politikerne i byrådet valgte at se stort på lovgivningen, da de besluttede ikke at sende planerne i offentlig høring inden den 22. juni, sådan som lovgivningen kræver.

Men mytteriet kan komme til at koste de 16 politikere bag beslutningen dyrt. De risikerer at skulle betale dagbøder, indtil de makker ret. Og Sjællandske fortæller nu, at den økonomiske trussel gør, at politikerne bøjer sig. De er tilsyneladende parate til at stemme for en høring på næste byrådsmøde den 25. juni.

 - Det er klart, at man ikke ligefrem forventer, at det at være byrådspolitiker skal være forbundet med at få bøder. Vi får jo ikke for meget i løn i forvejen, og hvis vi så også skal til at have penge med på arbejde, bliver det lidt for meget, forklarer Stén Knuth (V) blandt andet til Sjællandske.

Regeringen vedtog før jul vandplanerne, der blandt andet betyder, at vedligeholdelsen af mere end 7.000 kilometer vandløb i hele landet skal reduceres. Det er de planer, kommunerne nu skal udmønte i handleplaner, men som landmænd, husejere og kommuner frygter vil føre til flere oversvømmelser af marker, veje og haver.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App